Početna Informacije Kaligrafija iz bloka i vaskršnji vašar – humanitarna akcija

Kaligrafija iz bloka i vaskršnji vašar – humanitarna akcija

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe zajedno sa udruženjem Beli orlovi i školom kaligrafije Dijak organizovala je događaj „Kaligrafija iz bloka”. Događaj se održao u ŠC Stadion, 8. aprila 2023. godine u periodu između 10 i 17 časova.

Novčana sredstva su prikupljana prodajom unikatnih vaskršnjih čestitki koje su izrađivali polaznici škole kaligrafije Dijak na licu mesta. Deca su se posebno obradovala iscrtavanju vaskršnjih jaja, kao i fotografisanju sa srednjovekovnim vitezovima.

Foto: HO Srbi za Srbe

Istog dana Humanitarna organizacija Srbi za Srbe u saradnji sa Eko Predškolskom ustanovom Igralište iz Zemuna organizovala je još jedan vaskršnji događaj. Mališani su zajedno sa svojim roditeljima ponovo realizovali tradicionalni humanitarni vašar. Vašar je trajao u periodu od 10 do 12 časova u Gospodskoj ulici u Zemunu kod Glavnog trga.

Humanitarna sredstva su prikupljena prodajom raznih poslastica i darova koje su pripremili roditelji u saradnji sa zaposlenima iz vrtića Igralište.

Novčana sredstva u iznosu od 209.724 dinara, prikupljena na ova dva događaja, namenjena su za pomoć ugroženim porodicama na Kosovu i Metohiji.

Ova dva događaja ne bi bila moguća bez podrške škole kaligrafije Dijak, ŠC Stadion, udruženja Beli orlovi, Eko Predškolske ustanove Igralište, restorana Durmitor, restorana Walter i crkvene radnje Riznica kojima se ovom prilikom humanitarna organizacija Srbi za Srbe zahvaljuje.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe je do sada prikupila 11 miliona evra donacija i pomogla više od 3.100 porodica širom Balkana. Jedan od načina na koji prikuplja donacije jesu upravo humanitarni događaji. U prethodnoj godini imali su 841 događaj uz pomoć kojih je prikupljeno 670.528 evra dok je ukupno u 2022. godini prikupljeno više od 3 miliona evra donacija.

Delovanje humanitarne organizacije Srbi za Srbe možete podržati i vi slanjem SMS poruke na 7763 (cena poruke je 200 dinara).