Početna Događanja Spoji pomogao i pogođene u zemljotresu u Turskoj

Spoji pomogao i pogođene u zemljotresu u Turskoj

Članovi Srpske pravoslavne omladine iz Inzbruka (Spoji), Tirola, uručili su u Inzbruku donaciju od 400 evra predstavnicima Antiohijske pravoslavne crkve u Inzbruku za žrtve zemljotresa u Turskoj, tačnije u turskom vilajetu Hataj čiji je glavni grad Antiohija. Predstavnici crkvene opštine Svetog Georgija su poreklom iz Hataja na jugu Turske, koji je u februaru ove godine pogođen zemljotresom kao i drugi delovi Turske i Sirije.

„Spoji je početkom marta donirao 50.000 dinara (oko 400 evra) za žrtve zemljotresa u Siriji, a sada za žrtve zemljotresa u Turskoj, na čemu su predstavnici CO Svetog Georgija veoma zahvalni i koji će na terenu kupiti potrebnu pomoć i uručite je narodu. S obzirom da su Luka Mirčeta, član Upravnog odbora SPOJI, i članovi Darko Pantić, Đorđe Boškić i Marko Bećarević, donaciju uručili na Veliki subotu od domaćina su na poklon dobili po vaskršnje jaje”, istakli su predstavnici Spoji.

Oni su takođe zahvalni na veoma prijatnom prijemu u njihovoj crkvi u Inzbruku i nadaju se da će pogođeno stanovništvo Turske i Sirije uz Božiju pomoć brzo da se oporavi od zemljotresa. „Svesni smo da su naše donacije simbolične, ali su od srca i veliki znak solidarnosti”, istakli su mladi Srbi iz Inzbruka.