Početna Događanja Koncert Pavline Radovanović održan u Dortmundu

Koncert Pavline Radovanović održan u Dortmundu

Crkvena opština u Dortmundu nastoji da svojim parohijanima ponudi što sadržajni duhovno-kulturni program uz zabavu i zanimljivosti za sve uzraste. Još jedna u nizu takvih manifestacija bio je koncert Pavline Radovanović iz Orahovca na Kosovu i Metohiji, koji svojim anđeoskim pojanjem izvornih srpskih pesama sa Kosova i Metohije nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Pavlina, kao što mnogi znaju, svojim koncertima pomaže svoj narod na Kosovu i Metohiji, koji veoma teško živi.


Foto: arhiva D. Dangubić

U petak 9. juna, nakon večernji službe parohijani CO u Dortmundu imali su priliku uživaju u glasu Pavline. „U parohijskoj porti, svojim anđeoskim pojanjem prisutne je obradovala Pavlina Radovanović, devojčica koja živi u Orahovcu na Kosovu i Metohiji. Pavlina je već sada, sa svojih trinaest godina, poznata našem narodu po pevanju koje usavršava u svom rodnom gradu u kojem, kao što znamo, živi srpska zajednica u teškim okolnostima. Naša parohija je imala privilegiju da ugosti ovu divnu devojčicu koja je u posetu Dortmundu došla u pratnji svoje majke Velinke i profesora muzičke kulture Gavrila Kujundžića”, istakao je protojerej Danilo Dangubić.
Inače Pavlinin glas je prvi primetio njen profesor Gavrilo Kujundžić, sa kojim ona održava koncerte i koji je verno prati na harmonici.