Početna Događanja Tatjana Milanović i Zagorka Bundhornsade predstavile svoja dela u Frankfurtu na srpskom...

Tatjana Milanović i Zagorka Bundhornsade predstavile svoja dela u Frankfurtu na srpskom i nemačkom jeziku

U organizaciji Umetničkog udruženja Farben international (internacionalne boje) iz Frankfurta na Malti organizovano je veče poezije i proze na kome su se, minulog vikenda frankfurtskoj publici predstavile autorke Tatjana Milanović i Zagorka Bundhornsade. Ovo udruženje koje vodi Aleksandra Botić okuplja razne umetnike – književnike, slikare, muzičare… raznih nacionalnosti i nudi im mogućnost da se predstave lokalnoj publici. Ljubitelji pisane reči imaju priliku da jednom mesečno (svake druge subote u mesecu) u srcu Frankfurta, u klubu Volter, (Kliene Hochstraße 5, Frankfurt am Main) čuju lepa dela autora ovoga udruženja.

Tako su Tatjana Milanović i Zagorka Bundhornsade predstavile svoja dela i na srpskom i na nemačkom jeziku. Tatjana Milanović je ukratko govorila o svoje dve knjige, romanu Štalag lllB, (koji je nastao prema istinitim događajima i prati životnu priču vojnog ratnog zarobljenika u vreme Drugog svetskog rata u Nemačkoj, dede po ocu autorke. Druga knjiga je Dobro jutro, dobri svete, zbirka pesama za decu mlađeg uzrasta. Osim toga Tatjana je čitala i kratke priče iz nedovršene knjige kratkih priča. 

Zagorka Bunthornsade je predstavila svoje knjige za decu, najnoviju Šašavu ulicu, zbirku kratkih priča, i knjigu pesama za decu Govorite li stranski. Osim toga publici je govorila i svoju ljubavnu poeziju.

Ovo je bila lepa prilika da se srpske autorke koje žive u Frankfurtu predstave ne samo srpskoj zajednici u rasejanju, već i nemačkoj publici. O ovoj večeri imaju samo reči hvale i nadaju se novom lepom druženju sa autorima na srpskom i drugim jezicima.