Početna Kultura Dokumentarni film „Aurorin san” prikazan u Marseju

Dokumentarni film „Aurorin san” prikazan u Marseju

Dokumentarni film „Aurorin san” Dragane Jovanović prikazan je juče Festivalu autorskog  FID u Marseju, u Francuskoj, koji se ove godine održava od 4. do 9. jula. Film je prikazan u okviru takmičarskog programa za prvi film i u trci je za nagradu sa još osam debija iz čitavog sveta.

„Dokumentarni film „Aurorin san” autorke Dragane Jovanović imao je nacionalnu premijeru na Beldoksu u sklopu programske celine „Srpski takmičarski program” i tom prilikom osvojio je nagradu za najbolju kameru. Dragana Jovanović je režirala, napisala, montirala i producirala film koji istražuje kolektivno nesvesno u razdoblju savremene krize. U „Aurorinom snu” pojedinačni učesnici dele svoje najživopisnije i najličnije snove. Podsvesni narativi vizuelno se prepliću s turbulentnošću sadašnjice, stavljajući u prvi plan arhetipove i motive iz bajke o Uspavanoj lepotici”, naveo je filmski centar Srbije.

Evropski Festival autorskog filma FID u Marseju posvećen je promociji novih filmskih izraza, pa su u selekcije uvršćeni i igrani i dokumentarni filmovi. Svake godine festival poseti gotovo 25.000 gledalaca koji imaju priliku da pogledaju program festivala u bioskopima, pozorištima, bibliotekama, umetničkim galerijama i amfiteatrima na otvorenom širom grada.