Početna Događanja U Pforchajmu u Nemačkoj održana fudbalska utakmica igrača Srbije sa veteranima Partizana...

U Pforchajmu u Nemačkoj održana fudbalska utakmica igrača Srbije sa veteranima Partizana iz Beograda

Pravi sportski spektakl priredili su minulog vikenda igrači novoosnovanog srpskog fudbalskog kluba Srbija Pforchajm iz nemačkog grada Pforchajma u pokrajini Baden-Virtemberg, kada su ugostili veterane FK Partizana iz Beograda. Svoju prvu veliku manifestaciju igrači i uprava SFK Srbija Pforchajm su priredili za pamćenje, što su potvrdili prisutni na utakmici i zabavi posle utakmice.

Meč je odigran nerešeno: SFK Srbija Pforchajm – FK Partizan Veterani Beograd  4:4. Golove za Partizan su postigli Fabio Da Silva, Željko Radojičić, Nemanja Gavrilović i Jure Magdić a za Srbiju Aleksa Ivanović sa tri pogotka i Vladimir Barišić. „Bila je to prelepa fudbalska predstava i jedno još lepše druženje posle utakmice. Hvala gostima iz Beograda na fer i korektnoj utakmici i vidimo se, ako Bog da, uskoro, na revanšu, u Beogradu. Hvala svima koji su omogućili da se ovako lepa utakmica sa dodatnim druženjem dogodi. Gledaoci su bili jako zadovoljni onim što su videli i drago nam je da sa velikim nestrpljenjem čekaju sledeću utakmicu”, istakli su igrači i uprava SFK Srbija.


Foto: SFK Srbija Pforchajm
„Ovakvu utakmicu nije bilo lako organizovati, međutim ujedinjeni možemo sve i svaki cilj je ostvariv. Nadamo se da će u budućnosti biti još dosta sličnih događanja. Želim da se zahvalim svim našim igračima od kojih je svako pružio svoj trenutni maksimum u organizaciji ovog događaja i sponzorima bez kojih ova utakmica ne bi bila moguća”, naglasio  je predsednik kluba Saša Bošković.

Da su i gosti bili veoma zadovoljni govori izjava Branka Smiljanića. „Imamo godišnje dosta gostovanja ali ovde smo dočekani kao da se znamo godinama. Jako lepa atmosfera i prijatno druženje, nadam se da ćemo ovo ponoviti”.

„Zahvaljujem se svim svojim drugovima iz FK Partizan koji su odvojili svoje vreme za ovako dalek put i prelepu fudbalsku predstavu u kojoj se videlo da su godine samo broj. Takođe se zahvaljujem i mojim drugovima iz SFK Srbija Pforchajm koji su u kratkom roku organizovali ovako nešto. Bilo je puno lepih fudbalskih akcija i pojedinačnih driblinga. Nadam se da su deca sa pažnjom ispratila ovu utakmica i shvatila sve čari fudbala”, dodao je Saša Aleksić.

Za Partizan su igrali: Aleksić Saša, Babeu Kuzman, Da Silva Fabio, Zunić Milorad, Mitrović Marko, Pavlović Nemanja, Počuča Milivoje, Radojić Mateja, Radojičić Željko, Smiljanić Branko, Stojković Goran, Gavrilović Nemanja, Nešić Boban, Samardžić Željko i Magdić Jure.

A za domaće igrače SFK Srbija: Alendarević Dejan, Balorda Predrag, Ognjenovski Žarko, Kesin Branko, Kovač Nemanja, Pavlović Ljubiša, Samac Andrej, Kovačević Andrej,
Kiefer Oliver, Đrorđević Nenad, Govoruša Branko, Barišić Vladimir, Ivanović Aleksa, Ivanović Milutin i Bošković Saša.

Nakon utakmice organizovano je druženje uz iče i piće i dobru zabavu koju je priredio estradni umetnik Ćira. Gosti su bili ne samo Srbi iz Pforchajma već i iz okolnih mesta, a manifestaciju je podržao i generalni konzul Republike Srbije u Štutgartu Dragan Dimitrijević, sa svojim saradnicima.