Početna Događanja U Frankfurtu održan Petrovdanski sabor

U Frankfurtu održan Petrovdanski sabor

U porti hrama Vaskrsenja Gospodnjeg u Frankfurtu minule nedelje održan je Petrovdanski sabor. Nakon svete liturgije koju je služio protojerej Neđeljko Đokić i pozdravnih govora protojereja Slobodana Tijanića, generalnog konzula Republike Srbije u Frankfurtu Branka Radovanovića i Nikola Cvijanović, predsednik ogranka HO Srbi za Srbe u Nirnbergu, održan je humanitarni turnir Trojka iz bloka, humanitarne organizacije Srbi za Srbe. Ovaj humanitarni turnir Trojka iz bloka održan je u saradnji sa Pravoslavnom crkvenom opštinom u Frankfurtu. Pomoć sa ovoga turnira biće upućena za izgradnju kuće šestočlane porodice Đorđević na Kosovu i Metohiji.f


Foto: SPC Frankfurt

Ove godine je bilo više od 200 prijava a u finalu je bilo 12 takmičara. Prvo mesto osvojio je Miloš Golubović, drugi je bio Kristijan Uskoković, a treći Lazar Pijetlović. Pored humanitarnog turnira organizovan je i umetnički program u kome su učestvovali igrači folklornih ansambla KHD Kolo iz Frankfurta, članovi crkvenog hora Sveti Vasilije Ostroški, kao i pevački duet Martina Bošković i Anja Despotović. Prikupljeno je više 14.500 evra (od učesnika turnira, prodaji palačinaka, donacija i sponzora).

„Petrovdanski sabor u porti hrama Vaskrsenja Hristova u Frankfurtu. Veličanstven dan, kada je naš narod pokazao humanost na delu uzevši učešće na turniru Trojka iz bloka humanitarne organizacije Srbi za Srbe. Veliko hvala za sve učesnike i one koji su svojim radom i trudom doprineli da sabor prođe u najboljem redu”, istaknuto je u Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Frankfurtu.