Početna Informacije Javni poziv za objavljivanje radova u časopisu „Godišnjak za istraživanje genocida” u...

Javni poziv za objavljivanje radova u časopisu „Godišnjak za istraživanje genocida” u 2024. godini

Muzej žrtava genocida Beograd podneo je inicijativu da se obilasci mesta ratnih stradanja uvrste u obavezne programe rekreativnih nastava, studijskih putovanja i učeničkih ekskurzija osnovnih i srednjih škola u Republici Srbiji

„Muzej žrtava genocida upućuje srdačan poziv svim zainteresovanim autorima za dostavljanje radova za naredni broj časopisa „Godišnjaka za istraživanje genocida” koji će biti objavljen tokom 2024. godine. U časopisu „Godišnjak za istraživanje genocida” objavljuju se izvorni naučni radovi, pregledni radovi, naučne kritike, polemike i osvrti, izlaganja sa naučnih skupova, stručni radovi, prikazi knjiga ili periodika iz oblasti istraživanja genocida, holokausta, zločina protiv čovečnosti, ratnih zločina, kao i kulture sećanja na žrtve ratnih stradanja. Na stranici Muzeja žrtava genocida posvećenoj Godišnjaku možete pronaći osnovne informacije o časopisu, Uputstvo za autore na srpskom i engleskom jeziku, najnoviji broj Godišnjaka, kao i arhivu svih prethodnih brojeva časopisa. Uredništvo časopisa usvojilo je Uputstvo za autore u skladu sa odgovarajućim međunarodnim i nacionalnim standardima, kao i aktima Ministarstva prosvete”, istaknuto je u saopštenju Muzeja žrtava genocida.

Muzej žrtava genocida se podjednako raduje nastavku saradnje sa svojim dosadašnjim autorima, kao i uspostavljanju saradnje sa onima čiji će radovi prvi put biti objavljeni u „Godišnjaku za istraživanje genocida” Radovi za objaljivanje u narednom broju Godišnjaka prihvataju se do 31. maja 2024. godine. Uputstvo za autore se nalazi ovde.