Početna Događanja Predstavljanje međunarodnog džez festivala „Nišvil” u okviru „Skopskog leta”

Predstavljanje međunarodnog džez festivala „Nišvil” u okviru „Skopskog leta”

Ambasada Republike Srbije u Republici Severnoj Makedoniji ugostila je predstavnike i muzičare međunarodnog džez festivala Nišvil, koji su u okviru festivala „Skopsko leto” predstavili program ovogodišnje manifestacije, koja će se održati od 4. do 13. avgusta u Nišu. „U prostorijama Ambasade održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili ambasadorka Republike Srbije u Republici Severnoj Makedoniji Nevena Jovanović, direktor džez festivala Nišvil Ivan Blagojević, kao i umetnici koji će svoja ostvarenja predstaviti na ovogodišnjem festivalu u Nišu. Tom prilikom, ambasadorka Jovanović prenela je da nastup Nišvil džez festivala u Skoplju još jednom potvrđuje odličnu bilateralnu saradnju između dve zemlje, koja je naročito intenzivna u sferi kulture”, prenela je Ambasada Srbije u Skoplju.

U tom kontekstu, navela je da umetnost povezuje naše prijateljske države i narode, podsetivši okupljene da će se džez festival Nišvil predstaviti koncertom u Kuršumli hanu u okviru „Skopskog leta”.

Ambasadorka je naglasila da je Republika Srbija u potpunosti posvećena negovanju prijateljske saradnje sa Republikom Severnom Makedonijom, ujedno izrazivši uverenje da će se ona nastaviti u budućnosti, kako u oblasti kulture i umetnosti, tako i u svim sferama od zajedničkog interesa, dodato je u saopštenju Ambasade.

Koncertom „Nišvil u Skoplju” makedonskoj publici predstavljen je deo programa ovogodišnje manifestacije u Nišu.

Foto: Ambasada Srbije u Skoplju