Početna Informacije U Sremskoj Kamenici se održava drugo donatorsko veče HO Srbi za Srbe

U Sremskoj Kamenici se održava drugo donatorsko veče HO Srbi za Srbe

Predstavnici humanitarne organizacije Srbi za Srbe pozivaju na drugo po redu donatorsko veče ove organizacije, koje će se održati u utorak 12. septembra sa početkom od 19 časova u Klubu Reset (Dr Ketrin Mekfeil 1) u Sremskoj Kamenici. Cilj ovogodišnje donatorske večeri je opremanje proizvodnog pogona u sklopu Narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji u ukupnoj vrednosti od 30.000 evra.

„Želimo da okupljanjem prijatelja i donatora naše organizacije kroz novo donatorsko veče izgradimo veliku zajednicu dobrotvora, dovoljno jaku da preokrene živote dece i njihovih porodica na put rada, učenja i opšteg boljitka u životu” istakli su predstavnici HO Srbi za Srbe.

Cena ulaznice je donacija u vrednosti od 100 evra ili više po osobi, broj mesta je ograničen. Donacije se mogu uplatiti na račun Humanitarne organizacije Srbi za Srbe uz napomenu DONATORSKO VEČE NOVI SAD: – u Republici Srbiji 160-279491-71

– putem sajta www.srbizasrbe.org/donacije

Nakon uvodnog dela večeri i kratkog filma o organizaciji gostima će se obratiti predsednik Humanitarne organizacije Srbi za Srbe gospodin Igor Rašula i protinica Svetlana Stević, upravnica Narodne kuhinje Majka devet Jugovića na Kosovu i Metohiji. Na samom početku kulturno-umetničkog dela programa gosti će imati priliku da čuju književnika i akademika Matiju Bećkovića koji će govoriti nekoliko svojih pesama kao i da prisustvuju edukativnoj modnoj reviji Infiniti, autorke Dejane Milosavljević, koja je inspiraciju za kreacije pronašla u životu i delima našeg najvećeg naučnika Nikole Tesle. Zabavni deo programa otvorićemo humanitarnom aukcijom dok je za sjajnu atmosferu zadužen muzički ansambl Fenečki biseri i poznata pevačica Tanja Savić i Šebek i Moj bend.

Rezervacije mesta: donatorskovece@srbizasrbe.org

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe nosilac je Ordena Svetog Save od 2015. godine i već punih 18 godina pruža pomoć za socijalno ugrožene porodice i zajednice širom Balkana, tokom kojih je prikupila blizu 12 miliona evra donacija i sa njima obezbedila vrednu materijalnu pomoć za više od 3.200 porodica koje zajedno broje 15.000 dece, kao i pomoć za više od 130 projekata koji su za cilj imali pomoć čitavim zajednicama.