Početna Zanimljivosti „Svi za jednoga, jedan za svi”: Kula Beograd zasijala u čast vicešampiona...

„Svi za jednoga, jedan za svi”: Kula Beograd zasijala u čast vicešampiona sveta u košarci

Kula Beograd, najviša zgrada u Srbiji i regionu, večeras je zasijala u čast košarkaša Srbije, koji su nakon hrabre i požrtvovane igre protiv Nemačke u finalu Svetskog prvenstva u Manili osvojili srebrnu medalju i tako postali vicešampioni sveta.

„Fascinantnim zalaganjem na terenu, nepokolebljivim duhom i velikim zajedništvom oslikanim u sada već čuvenoj rečenici selektora Svetislava Pešića „svi za jednoga, jedan za svi”, naši momci su, predvođeni kapitenom Bogdanom Bogdanovićem, članom idealne petorke Mundobasketa, još jednom pokazali zbog čega su bili i ostali apsolutni heroji nacije. Uprkos brojnim pehovima koji su je pratili, naša reprezentacija je osvajanjem drugog mesta na najvećoj košarkaškoj smotri sveta ostvarila fenomenalan rezultat, koji svakako ulazi u anale „igre na dva obruča“, i potvrdila da je Srbija „zemlja košarke”.

Slaveći istorijski uspeh košarkaške reprezentacije, najvećeg ekipnog sportskog simbola Srbije, Belgrade Waterfront je na Kuli Beograd, novom simbolu srpske prestonice, na potpuno spektakularan način, emitujući likove reprezentativaca na nebu iznad Save, podsetio da je košarka u našoj zemlji ne samo „više od igre”, već i najčistiji izvor nacionalnog ponosa.

„Čestitamo našim srebrnim momcima na neverovatnom dostignuću i želimo im da ih sreća, zdravlje, uspeh i divljenja dostojno zajedništvo prate i na narednim Olimpijskim igrama! Ponosni smo na vas!”, istakli su na zvaničnoj Instagram stranici Kule Beograd.