Početna Događanja Održana vanredna skupština Saveza Srba u Italiji

Održana vanredna skupština Saveza Srba u Italiji

Minule nedelje, (10. septembra 2023.) održana je vanredna skupština Saveza Srba u Italiji. Domaćini su bili članovi udruženja Sveti Sava iz Valdanja. Skupštinu je otvorila predsednica Saveza Lidija Radovanović. Usvojene su izmene Statuta Saveza, radi upisa u Regionalni registar udruženja i prilagođavanja novom zakonu za treći sektor. „Razgovaralo se o proteklim i predstojećim događajima i novim projektima Saveza. Izabrani su novi referenti: za medije Rajko Stefanović iz Trsta; za kulturu Darinka Bakajić iz Rima; za humanitarne akcije Vlada Ristić i Saša Kačarević iz Vićence; za informatiku Lazar Filić iz Vićence”, istaknuto je saopštenju Saveza.

Na ovoj skupštini učestvovali su delegati 10 udruženja: Pontes – mostovi i Vuk Karadžić iz Trsta, Sloga srpske dijaspore iz Udina, Graditi budućnost iz Treviza, Kruna iz Skija, Jelek iz Arzinjana, Sloga iz Vićence i Basana, Duga iz Montekija, Mladost iz Loniga i Sveti Sava iz Valdanja.

Učiteljice Dopunske škole na srpskom jeziku Sveti Sava iz Italije Dragica Doderović i Jasmina Stojković su bile prisutne na skupštini i one su prenele sve neophodne informacije vezane za predstojeću školsku godinu, koja počinje 16. septembra. Pored učiteljica gosti na ovom sastanku bili su i članovi humanitarne organizacije Srbi za Srbe  Dejan i Miodrag Todoranović iz Udina.

Foto: Savez Srba u Italiji