Početna Najave Zajednički koncert profesora i đaka u Ljubljani

Zajednički koncert profesora i đaka u Ljubljani

Predstavnici Srpskog kulturnog centra – Biblioteka Mihajlo Pupin iz Ljubljane pozvali su predstavnike našeg naroda da prisustvuju koncertu profesora Petra Mirkova i đaka Mileta Đurđevića, koji će se održati u četvrtak 28. septembra. „Koncert profesora i đaka. Profesor Petar Mirkov, doktorant na Muzičkoj akademiji u Kragujevcu i đak Mile Đurđević, student druge godine mastera na Muzičkoj akademiji u Ljubljani se predstavljaju, na svom prvom zajedničkom koncertu. Organizacijom ovog koncerta želimo da pružimo podršku velikim talentima i sjajnim mladim muzičarima pred kojima je blistava karijera”, poručili su predstavnici SKC – Biblioteka Mihailo Pupin.

Koncert je, kako su naveli, jedinstvena prilika da se čuju Bah i mnogi drugi kompozitori klasične muzike, kako zvuče na harmonici. „Na koncertu ćemo slušati kompozicije koje predstavljaju različita muzička razdoblja, od baroka do modernog vremena”, poručili su oni.

Koncert će se održati u četvrtak, 28.9.2023., sa početkom u 19:30, uz pomoć Mestne knjižnice Ljubljana, koja je nesebično ponudila prostore dvorane u Knjižnici Otona Župančiča, Kersnikova 2, Ljubljana.