Početna Kultura „Seda glava i prevare”– nova pozorišna predstava glumaca JES pozorište iz Štutgarta...

„Seda glava i prevare”– nova pozorišna predstava glumaca JES pozorište iz Štutgarta sa Verom Gregović

„Seda glava i prevare” ime je nove pozorišne predstave JES (Junges Ensamble Stuttgart) koju će izvesti seniori -amateri ovoga pozorišta. Oni se jednom godišnje predstave sa po novom predstavom i izazovu tolike empatije da bi ih ljubitelji pozorišta češće gledali. Do ove godine njihove premijere su bile na leto – od ove godine prvi put će biti od jeseni. Premijera je 1. oktobra i ulaznice su već rasprodate. Naredne tri predstave su 4. 6. i 8. oktobra u 18 časova, u JES pozorištu Eberhartdstr. 61a, u Štutgartu.

Uloge tumače Gizela Bak, Mari Luiza Gnat, Vera Gregović, Kristine Ginter, Kristine Kesler, Rihard Kesler, Birgit Olbrih, Ilona Šimanski, Bukhard Šrader i Hajnrih Šturm. Režiser je Hanes Mihl.

Skriveno, ukradeno, premešteno… Na manje više neobjašnjiv način dosta toga nestane. Zar nije u zajedničkom stanu za resocilizaciju trebalo da se ophodi pristojno i sa razumom?! Ovde bi manje – više pročišćeni, ali još uvek energični lopovi trebalo da budu pripremljeni za građanski život posle zatvora. Izmeću hrpi ukradenih stvari i dnevne gimnastike, po neke osobe brzo postaju sumnjive. Ali ko dolazi u obzir , ko bi bio a ko ne sposoban za takvu krađu? I samo je još to falilo, jer bliži se dan otvorenih vrata… Jedan (ne)jasan slučaj za stanare i osoblje odeljenja 60+… Predstava je za uzrast od 10 godina.