Početna Događanja Na Malti održana druga radionica iz oblasti Digitalnog marketinga

Na Malti održana druga radionica iz oblasti Digitalnog marketinga

U okviru projekta „Most uspeha poslovnih žena Srbije i Malte”, održana je druga radionica Digitalnog marketinga. „Kao i  prva izazvala je veliko interesovanje svih učesnica projekta koje su prepoznale značaj edukacije kao odličan način da prošire svoje znanje i veštine u oblasti digitalnog marketinga i da se pripreme za uspešno promovisanje svojih poslova na internetu”, istakla je Olivera Vasić Brčević za medijski portal Rasejanje.info.

U savremenom poslovnom svetu, gde je onlajn prisustvo ključno za uspeh, digitalni marketing je postao neizostavan deo strategija kompanija svih veličina. Razumevanje digitalnog marketinga će tako omogućiti i polaznicama projekta da se povežu sa svojom ciljnom publikom, izgrade svest o svom brendu i ostvare rast u konkurenciji na tržištu.

Na održanoj radionici, Marija Maksimović, moderator radionica Digitalnog marketinga, fokusirala se na Psihologiju boja kako bi polaznicama pomogla da bolje razumeju ovu oblast i primene je u kreiranju svojih vizuala. Psihologija boja je izuzetno interesantna i nezaobilazna tema u oblasti dizajna i marketinga. Prisutne polaznice projekta bile su u prilici da na radionici saznaju na koji način boje imaju uticaj na emocije i percepciju ljudi, i shodno tome razumeju kako se različite boje koriste u digitalnim vizuelnim komunikacijama da bi se postigao željeni efekat.

Druga zanimljiva tema koja o kojoj je se govorilo, a o kojoj će na sledećoj radionici biti više reči i zanimljivih vežbi, je Kanva. Marija Maksimović je prolazeći kroz primere ukazala da Kanva predstavlja odličan i jednostavan alat za kreiranje digitalnih objava, kao i za dizajniranje različitih vizuelnih elemenata za marketing. Nakon skoro 3 sata intenzivnog rada, radionica je završena u prijatnoj atmosferi i neformalnom razgovoru, u kome su učesnice diskutovale o trenutnim aktivnostima na društvenim mrežama.

Učesnica radionice
Foto: O.Vasić-Brčerević

O radionicama digitalnog marketinga i poslovnih alata, o svom učešću u projektu „Most uspešnih žena Srbije i Malte” i viziji za budućnost, sa nekoliko rečenica osvrnula se Slađana Grković, profesor srpskog jezika i književnosti: „Pre svega, velika mi je čast i zadovoljstvo što sam primljena da budem deo programa napravljenog za uspešne žene Malte i Srbije. Kako sam na Malti tek jednu godinu, smatram ovu priliku veoma korisnom kako bih se bolje povezala sa zajednicom i lakše ostvarila kontakte. Radionice koje vodi Marija Maksimović su mi posebno drage, interesantne i već iz prve dve sam naučila i više nego što sam mogla da očekujem. Marija nesebično deli svoja ogromna znanja o digitalnom marketingu, socijalnim mrežama, boljoj vidljivosti u onlajn u svetu…a svi znamo da nam je to danas neophodno za bilo kakav uspeh u poslu. Ja sam profesor srpskog jezika po zanimanju i podučavanje je moj poziv. Na Malti sam, za sada, uspela da držim časove srpskog jezika nekolicini entuzijastičnih stranaca koji su ràdi da se posvete učenju našeg prelepog, ali nimalo lakog jezika. Moj cilj je da im te časove učinim što interesantnijim, lakšim, uvek inovativnim, prilagođenim njihovom nivou znanja…Uprkos svoj ljubavi, to nije uvek jednostavno. Otuda su mi alati kojima su nas Marija Maksimović i Tatjana Mamula Nikolić podučavale do sada veoma korisni. Sa poslednje radionice mi je posebno bilo zanimljivo saznati detaljnije kako funkcioniše psihologija boja. Takođe, sve upute za bolje i jednostavnije korišćenje Canve ću vrlo aktivno koristiti u daljoj organizaciji časova, a jednog dana i za svoju platformu koja će se baviti srpskim jezikom za strance, u onlajn formi. Iskreno sam zahvalna Mariji, Tanji kao i svim učesnicama našeg programa na svežim idejama, znanjima, drugačijim perspektivama i motivaciji da lakše i brže imenujem i ostvarim svoje ciljeve. Uzbuđeno čekam naredne susrete i radujem se novim znanjima”, podvukla je Slađana Grković.

Ovaj projekat realizuje Srpsko obrazovni kulturni centar Sv. Jelena Anžujska, Onlajn međunarodni klub poslovnih žena E-IBWC Malta. Projekat je finansiran od strane Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.