Početna Događanja Dušan Aleksić u ime Saveza Srba Italije prisustvovao proslavi slave Majke devet...

Dušan Aleksić u ime Saveza Srba Italije prisustvovao proslavi slave Majke devet Jugovića na KiM

Povodom praznika Rođenja Presvete Bogorodice u subotu 23. septembra, u manastiru Gračanica na Kosovu i Metohiji, svečano je proslavljena slava eparhijske dobrotvorne organizacije Majka devet Jugovića. Svetu liturgiju služili su episkop Teodosije i episkop Ilarion uz sasluženje sveštenstva eparhije raško-prizrenske.

Vladika Teodosije je blagoslovio i prelomio slavski kolač sa predsednicom organizacije protinicom Svetlanom Stević, koja već godinama ulaže nesebično napore kako bi se nastavio rad organizacije i Narodnih kuhinja na Kosovu i Metohiji, preneo je Savez Srba u Italiji.

„Slavsko raspoloženje nastavljeno je i za trpezom gde je tradicionalno gostoprimstvo podeljeno sa uvaženim gostima koji su se odazvali na poziv vladike Teodosija i protinice Svetlane Stević. U ime Saveza Srba u Italiji slavi je prisustvovao potpredsednik Dušan Aleksić”, dodato je u Savezu Srba Italije.

Humanitarna organizacija Majka devet Jugovića angažovana je na nizu dobrotvornih projekata među kojima posebno mesto zauzimaju 6 narodnih kuhinja u kojima svakodnevno topli obrok dobija oko 2000 socijalno najugroženijih lica. Srbi u Italiji, preko svog Saveza redovno i godinama pomažu rad ove organizacije.

Slavski obred u manastiru Gračanica
Foto: Savez Srba u Italiji