Početna Kultura Petar Peca Popović 14. oktobra u Cirihu predstavlja roman „Treća strana ploče”

Petar Peca Popović 14. oktobra u Cirihu predstavlja roman „Treća strana ploče”

„Ne može se opisati dan kada nam se Peca Popović uključio prvi put u emisiju. A tek kada smo se družili u Cirihu, sećamo se da smo imali tremu kao pred profesorom uz čije smo lekcije i tekstove odrasli. Čini mi se da smo preplakale prvi susret od radosti i spoznaje da nismo pogrešili sa našom okruglom pričom. Od tada ga zovemo NAŠ PECA.A kada je neko vaš, to se zove ljubav. Zato mi našeg Pecu volimo ovoliko. Jedva čekamo oktobar, da u Cirihu ispričamo TREĆU STRANU PLOČE svom GEOGRAFIJOM RASUTOG SRCA”, istakle su urednice Radio Kruga Violeta Aleksić i Tanja Radojević pred novi susret sa velikim srpskim novinarem, publicistom, muzičkim kritičarem, urednikom novina Petrom Pecom Popovićem.

14. oktobra 2023. godine od 19:00 časova u zelenoj sali gradske kuće Folkshaus (Volkhaus) u Cirihu (Švajcarska), a u organizaciji radio Kruga, održaće se promocija nove knjige Petra Pece Popovića „Treća strana ploče”.

Pored autora, u programu učestvuje i naš poznati muzičar Viktor Đurić koji će sve prisutne podsetiti uz gitaru na najlepše pesme „koje smo voleli i koje volimo. Ulaz je besplatan.
Donesite dobro raspoloženje i dođite da čujemo priču sa Treće strane ploče. Čekamo vas da se družimo i kružimo kroz Rokenrol vremeplov…”, istakle su urednice radio Kruga, srpskog radija u Švajcarskoj.

Ove godine izdavačka kuća Kov, objavila je još jedan naslov Petra Pece Popovića. U knjizi „Treća strana ploče”, u ličnoj, pomalo sentimentalnoj priči o minulim vremenima, Petar Peca Popović seća se kakav je bio rokenrol i kakva je bila popularna muzika u bivšoj zemlji, i, posebno, koliki je značaj rokenrol imao u životima ljudi iz tih vremena.