Početna Događanja Sestre Gobović pevale srpske tradicionalne pesme sa mališanima iz dijaspore 

Sestre Gobović pevale srpske tradicionalne pesme sa mališanima iz dijaspore 

Sestre Gobović, bliznakinje Marina i Marija, održale su tri muzičke radionice o značaju izvorne tradicionalne muzike sa decom predškolskog uzrasta i mladima srpske dijaspore u osnovnoj i srednjoj školi Dositej Obradović u Temišvaru, u Rumuniji, i pritom ih učile pevanju izvornih, duhovnih i dečijih pesama. Ovaj program realizovan je na poziv Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom.


Foto: L. Stanković

„Jako nam je drago i veliko zadovoljstvo nam predstavlja što smo baš nas dve odabrane da mališanima u srpskoj dijaspori prenosimo znanje o srpskoj tradiciji. Sva deca su već posle prvog dana pevale naše pesme u glas, ali i pesme značajne za srpsku tradiciju. Videlo se da baš vole našu muziku. Direktorka škole Aleksandra Stojkov se potrudila da nas ugosti na najbolji način, a mi se nadamo da smo opravdale njena očekivanja” – rekle su sestre Gobović.

Sestre Gobović su prošle godine dobile blagoslov patrijarha srpskog gospodina Porfirija da njihov dečiji hor Slavujčići bude hor pri Hramu Svetog Save u Beogradu, a njihova pesma „Srbija” proglašena je za najlepšu pesmu o našoj zemlji.

Za portal Rasejanje.info Predrag Karasović

Foto: L. Stanković