Početna Moja Priča Nova nagrada za Strahinju Trivkovića – bronza za najmlađeg učesnika u Šangaju

Nova nagrada za Strahinju Trivkovića – bronza za najmlađeg učesnika u Šangaju

Još jedna lepa vest i nagrada stigla je od Strahinje Trivkovića, učenika trećeg razreda Treće beogradske gimnazije. Na svetskom takmičenju Pojas i put „21st Century Cup” iz engleskog jezika, u konkurenciji od 30 učesnika, kao najmlađi takmičar osvojio je drugo mesto. Takmičenje je održano u kineskom Šangaju od 10. do 14. oktobra. Ovo je druga nagrada za manje od dva meseca koju je Strahinja osvojio i time dodatno doneo radost svojim najbližima i svojoj školi. Podsećanja radi, on je sredinom avgusta osvojio bronzanu medalju na Svetskoj geografskoj olimpijadi. U konkurenciji od oko 200 najboljih geografa na svetu Strahinja je zauzeo treće mesto. Svetska geografska olimpijada održana je u Indoneziji.

Takmičenje u Šangaju, okupilo ukupno predstavnike iz 60 država, a u velikom finalu učestvovalo je njih 30. Takmičari su prezentovali rad na temu „Veštačka inteligencija – blagoslov ili prokletstvo?” („Artificial intelligence, a blessing or a curse?”). Strahinja je bio najmlađi takmičar, a kako kaže u konkurenciji je bio sa studentima, ali je bez obzira na razliku u godinama uspeo da izbori drugo mesto.


Foto: arhiva S. Triković

„Ovo takmičenje, i sam put je nešto što ću pamtiti zauvek. Budući da sam putovao sam na drugi kraj sveta, i nazad, smatram da sam dobio veliko iskustvo i samopouzdanje. Boravak u Kini je bio neverovatan – Kina mi se kao država veoma svidela, ljudi, kultura, tradicija, umetnost, hrana i mnogo toga. Stvorio sam sjajna prijateljstva sa mladim ljudima, kako iz Kine, tako i iz svih krajeva sveta, sa kojima sam proveo divne trenutke na samom takmičenju i sa kojima ću ostati u kontaktu. Učestvovao sam u velikoj razmeni kultura i životnih priča zajedno sa drugim takmičarima, organizatorima, volonterima i studentima iz Kine koji su tu boravili”, istakao je Strahinja, navodeći da je organizacija samog takmičenja bila perfektna.

Svetsko takmičenje „21st Century Cup” je takmičenje iz engleskog jezika namenjeno ljubiteljima javnog nastupa širom sveta koje je 1996. godine inicirala novinska kuća Čajna dejli. Nacionalno takmičenje organizovano je u septembru ove godine po treći put u organizaciji Akademije umetnosti Novi Sad, a u saradnji sa partnerima iz Kine „21st Century Cup” na kojem je mladi Strahinja Trivković osvojio ubedljivo prvo mesto.

Redakcija portala Rasejanje.info čestita Strahinji još jednu vrednu nagradu i želi puno uspeha u daljem radu i obrazovanju.