Početna In Memoriam Sećanje na Katarinu Mitrović iz Austrije

Sećanje na Katarinu Mitrović iz Austrije

Pre godinu dana preminula je mlada Katarina Mitrović iz Austrije, članica KUD Branko Radičević iz Beča, veliki prijatelj i divan drug, ćerka, sestra…Episkop austrijsko-švajcarski Andrej je ove godine odslužio je godišnji parastos „nezaboravnoj sestri našoj Katarini Mitrović, na groblju Ortsfridhof u Viner Nojdorfu, uz učešće protojereja Đorđa Pantelića i jereja Miladina Vujkovića, u krugu njene blagočestive i crkvi verne porodice i velikog broja prijatelja kao i članova folklora (KUD Branko Radičević) u kome je Katarina bila član”, istaknuto je na eparhijskom sajtu.

U svom obraćanju, vladika Andrej je podsetio da je pre godinu dana tragično okončan jedan mladi život i da je na ovom istom mestu pre godinu dana prisustvovalo more ljudi koje je došlo da se pomoli za dušu ove blagočestive parohijanke i isprati je u zagrljaj Božiji, uz molitveno prisustvo episkopa i brojnog sveštenstva ove eparhije. „Tih godinu dana je vrlo brzo prošlo, kao što je ceo naš život na zemlji izuzetno kratak i brzo prolazi – kao tren naspram večnosti. Kao što smo upravo maločas čuli, s jedne strane zemni smo i u zemlju odlazimo, ali sa druge strane, ako i umiremo, živi smo u Gospodu Hristu, Koji će nas sve vaskrsnuti u poslednji dan”, istakao je vladika.


Foto: Eparhija austrijsko-švajcarska

„Vladika je posebno pohvalio Katarine roditelje Gorana i Suzanu, brata Igora i sestru Saru, zbog njihove nepokolebljive vere u Pobeditelja smrti – Gospoda i Spasa našeg Isusa Hrista, za njihovu molitvu i istrajnost uprkos ovom nemerljivom bolu i što pod teretom krsta koji nose nisu pali, jer su svesni da ako ga po uzoru na Gospoda iznesu do Golgote – neminovno dolazi i Vaskrsenje“, preneo je eparhijski sajt. Vladika se istovremeno i zahvalio svima prisutnima što su došli u tolikom broju da odaju počast i da se pomole za usnulu u Gospodu rabu Božiju Katarinu i što u najtežim momentima pružaju podršku, sastradalnu ljubav i utehu ovoj blagočestivoj porodici.

Nakon parastosa održan je zadušni ručka u obližnjoj sali gde je vladika Andrej još jednom izjavio saučešće porodici, krepeći ih i pokazujući im da nisu sami u svom bolu, blagoslovivši potom zajedničku trpezu. „Večan Ti spomen, dostojna blaženstva sestro naša Katarina, večan Ti spomen i Carstvo nebesko!”.