Početna Događanja Članovi Saveza Srba u Austriji se dogovorili o reorganizaciji rada

Članovi Saveza Srba u Austriji se dogovorili o reorganizaciji rada

Upravni odbor Saveza Srba u Austriji održao nedavno u Beču sastanak na kojem su usvojene i dokumentovane mere koje su u skladu sa najavljenim promenama, to jest reformi organizacije.

Pored usvojenog i primenjenog novog vizuelnog identiteta usvojene su i dodatne tehničke mere koje će olakšati dalji zajednički rad Saveza sa svim srpskim pokrajinskim zajednicama u Austriji kao i austrijskim institucijama. Usvojena je strategija za posetu srpskim zajednicama u svim pokrajinama u Austriji u sledeća tri meseca. Posetom bi se sve organizacije i kulturno-umetnička društva upoznali sa članovima Upravnog odbora Saveza, ali bi se i članovi UO Saveza upoznali sa radom domaćina, gde bi se jasno definisali zajednički projekti, čijom bi realizacijom bila ostvarena sveobuhvatna korist za celokupan srpski narod u Austriji i šire.

Poseban akcenat je dat i na neraskidivu vezu dijaspore i matice – Srbije, Republike Srpske, Crne Gore – i spremnost na sveobuhvatnu saradnju matice sa Austrijom i njenim građanima.

Pred ovu reorganizaciju usledio je i zvanični četvrti sastanak po redu, na kojem su usvojene i dokumentovane mere koje su u skladu sa najavljenim promenama – među njima tehnička mera kaja će olakšati dalji zajednički rad Saveza sa svim Srpskim pokrajinskim zajednicama u Austriji kao i austrijskim institucijama; usvojena je strategija za posetu svih pokrajina u Austriji. Posetom bi se sve organizacije i kulturno-umetnička društva upoznali sa članovima. Na sastanku su imenovani koordinatori, pa je tako za kontakt sa udruženjima zadužen Žika Petrović, zatim za saradnju sa medijima Vladimir Vlajić, mapiranje institucija prepušteno je Dejanu Šegiću, dok je za rad sa mladima zadužena Aleksandra Popović. Takođe pripremljeni su i projekti, a to je podrška i obilazak svih zajednica u austrijskim pokrajinama od strane Upravnog odbora Saveza u sljedeća tri meseca, ali i uspešno podržano reaktiviranje Zajednice u Štajerskoj.

U planu je i pokretanje interaktivne onlajn platforme Saveza, za sve Zajednice i udruženja u Austriji u svrhe promocije i informisanja šire javnosti o aktivnostima svih klubova u Austriji, istakli su, članovi Saveza Srba u Austriji.  

Foto: Savez Srba Austrije