Početna Zanimljivosti U Parizu održana sedma po redu revija „Serbian Fashion Day”

U Parizu održana sedma po redu revija „Serbian Fashion Day”

U rezidenciji ambasadorke Republike Srbije u Francuskoj Ane Hrustanović  u Parizu je juče održano sedmo izdanje modne manifestacije „Serbian Fashion Day”, autorke dr Vesne de Vinča Jugović. Ovogodišnja tema, modnog događaja bila je predstavljanje lika i dela velikog srpskog naučnika Nikole Tesle pa se ova manifestacija skraćeno zvala „Tesla Fashion”.


Foto: D. Jakovljević
I ovo sedmo po redu izdanje modne ekstravagancije je imalo za cilj da promoviše lepšu stranu Srbije i kreativni potencijal domaćih modnih stvaralaca. Srpski modni kreatori, Bata Spasojević, Mladen Milivojević Baron, Dejana Milosavljević i Jelena Mandić Urijel, (dalji potomak čuvenog inženjera i pronalazača Nikole Tesle), predstavili su svoje najnovije kolekcije inspirisane Teslinim životom i dostignućima pred mnogobrojnom publikom u Parizu koju su sačinjavali francuski političari, parlamentarci, ambasadori, članovi kraljevskih porodica, svetski novinari, sportisti, industrijalci, voditelji, predstavnici sprskog rasejanja… Revija je ponudila  raznovrsna dizajnerska rešenja inspirisana Teslinim životom i brojnim dostignućima.

Goste su pozdravili supruga predsednika Republike Srbije Tamare Vučić, pod čijim pokroviteljstvom je i održana ova manifestacija u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova Republike Srbije, zatim ambasadorka Srbije u Parizu Ana Hrustanović kao i autorka projekta dr Vesna de Vinči Jugović. Muzički nastup obogatila je Nevena Đoković, sopran solista opere Narodnog pozorišta u Beogradu.

Serbian Fashion Day posvećen je „čoveku svetlosti” Nikoli Tesli. Srbin i Amerikanac, veliki vizionarski naučnik i humanista koji je obogatio svet sa više od 700 naučnih izuma, počevši od hidroelektrane na vodopadu Nijagara do naizmenične struje koja je osvetlila čitavu planetu. Tesla je razotkrio mnoge tajne za sve nas. Nazvan je ocem 21. veka jer se njegovi izumi, tek sada, u potpunosti ostvaruju i verifikuju, putem bežičnog prenosa energije koji je Tesla zamislio”, izjavila je prisutnima dr Vesna de Vinča.