Početna Događanja HO Svi za Kosmet se zahvalila Srbima u Oslu na pomoći i...

HO Svi za Kosmet se zahvalila Srbima u Oslu na pomoći i donacijama

inulog vikend u Oslu u Norveškoj održana u organizaciji CO Sveti Vasilije Ostroški održana su dva humanitarna događaja. Blagoslov za ove manifestacije dao je episkop britansko-skandinavski Dositej, na čemu mu se posebno zahvaljuju predstavnici humanitarne organizacije Svi za Kosmet, koje je prikupljala priloge za naše sunarodnike na Kosovu i Metohiji.

„Prvi se održao u subotu 11.novembra u bioskopskoj sali „Cinemateket” u centru grada, u kojoj je posetioce sačekala projekcija sjajnog filma Čudotvorac Tumanski, a o njemu je prisutnima u dva navrata govorila autorka Bojana Krstić. Na naš državni praznik događaju je prisustvo i ambasador Dragan Petrović, kojem se takođe zahvaljujemo na gostoprimstvu”, istakli su predstavnici HO Svi za Kosmet. U muzičkom delu večeri, za program je bila zadužena ekipa – Branka Zečević iz Nikšića, talentovani dečak Andrej Mihajlović iz Gračanice, i talentovana Nevena Đorđević iz Novog Brda, a sve uz pratnju harmonikaša dobre duše Dušana. „Ovom prilikom održana je prezentacija o radu organizacije, a putem videa pušteni su utisci važnih saradnika”, dodali su humanitarnog odrganizaciji.


Foto: FB HO Svi za Kosmet

Drugi humanitarni događaj je, održan u nedelju, nakon liturgije, u crkvi Svetog Vasilija Ostroškog.

„Opet su srca posetilaca zagrejali Branka, Andrej i Nevena, a utisak prisutnih je da je bilo vrlo emotivno. Nakon nastupa usledila je dodela zahvalnica za sjajne ženice koje su se potrudile oko svega, nakon čega smo druženje nastavili za trpezom ljubavi. Na kraju svega, možemo reći da su utisci sjajni, događaji uspešni, a obostrano pružena ljubav rodila je nova prijateljstva i saradnje za buduće aktivnosti”, rekli su ovi veliki humanitarci, koji mnogobrojnim akcijama motivišu naše građane svuda po svetu da pomognu svojom narodu na Kosovu i Metohiji. Pored novčane pomoći i pomoći u robi, tehnici… oni učestvuju i u obnavljanju srpskih svetinja na KiM.

„Ovom prilikom se zahvaljujemo i ocu Aleksandru sa celim njegovim timom koji je doprineo da se svih tih dana osećamo kao kod kuće, našim učesnicima Bojani, Branki, Neveni i Andreju, kao i svima koji su posetili događaje i pomogli koliko su mogli. Svi za Kosmet!”, istakali su humanitarci ove organizacije.


Foto: FB HO Svi za Kosmet