Početna Događanja ​U Tutlingenu održana velika zabava članova udruženja Nikola Tesla

​U Tutlingenu održana velika zabava članova udruženja Nikola Tesla

​Na ovoj manifestaciji dugogodišnji predsednik Goran Milošević se oprostio društvenog rada

Stanovnici Tutlingena u Nemačkoj u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg za svoj grad kažu da je „svetska prestonica medicinske tehnologije”. Zbog brojnih kompanija za medicinsku tehnologiju se sa pravom može reči da je „prestonica” u koju je upravo zbog posla pristigao i veliki broj naših sunarodnika. Stoga Srba u Tutlingenu, kao i svim ostalim gradovima Nemačke ima poprilično.


Foto: Rasejanje.info

U ovom gradu već 33 godine postoji srpsko udruženje Nikola Tesla. Udruženje koje je puno uradilo za svoj narod kako na području Švarcvalda tako i u Srbiji i Republici Srpskoj. Ne postoji udruženje u Nemačkoj da ga članovi ovog malog kluba nisu podržali kada je pomoć trebala. Jedan od glavnih nosilaca toga kluba je Goran Milošević. Čovek na koga su poslednjih 30 godina svi mogli da se oslone i to u svakom trenutku. To je osoba koja je u više navrata spasavala klub od zatvaranja. U više mandata je bio predsednik i sa svojom malom ekipom je mnogo toga uradio. Ipak Goranu je ovo poslednja godina na toj funkciji. Uskoro odlazi u penziju i od februara će ponovo, posle toliko godina provedenih u Nemačkoj, biti u svojoj rodnoj Srbiji.

Ikona Svetog Save za Gorana Miloševića od sveštenika Markovića i parohijanja Centralnog Švarcvalda

Zato je nedavno sa svojim timom ponovo organizovao veliku novembarsku zabavu, na kojoj se oprostio od svog društvenog rada i ujedno iznenadio mnoge, pa i predstavnike medijskoj portala Rasejanje.info. Svi su u jednom trenutku postavili pitanje kako će društvo Nikola Tesla iz Tutlingena bez Gorana. To pitanje je teško izgovoriti a još teže je dati odgovor na njega. Goran je najavio da će rado dolaziti na sve manifestacije i na sva veća okupljanja koje ovo udruženje bude organizovalo, jer mu, u Tutlingenu ostaju da žive deca i unuci.

Protojerej-stavrofor Milenko Marković paroh na Švacrvaldu je u svoje ime i ime svojih parohijana Goranu Miloševiću poklonio ikonu Svetoga Save, slave udruženja Nikola Tesla. Da se i u rodnoj Srbiji Goran rado seti kako je bio sa svojim udruženjem na svetosavskom putu i kako je radio na tome da srpska zajednica bude složna, jaka, humana… da Goran nastavi da rado obeležavala sve velike praznike i slavi mnoge naše svece.

Na ovoj novembarskoj zabavi u već dobro poznatom ambijentu auli Emanuel Kant gimnazije mnogobrojnim gostima su se predstavili mladi igrači crkvenog folklornog ansambla Sveti arhangel Mihailo iz Filingen-Šveningena. Goste su zabavljali Milica Jokić i Dejan Tejovac uz orkestar Stefana i Saše Nikolića.
Vredni domaćini društva Nikola Tesla su neumorno radili i ponudili bogat izbor domaćin slatkih i slanih kulinarskih specijaliteta kao i mnogobrojnih pića.


Foto: Rasejanje.info

Predsednik Milošević se još jednom zahvalio svima na dolasku a posebno svojim članovima bez kojih ova manifestacija ne bi bila to što jeste. „Posebna zahvalnost je za Lazića, Dejana, Jovana, Biserku, Oskara, Zorana, Vinku, Sašu, Bojana, Ljilju, Vericu, Zorana i Suzi, kao i za sve ljude dobre volje, koji su nas godinama podržavali. Hvala puno i gostima iz Blumberga kao i članovima crkvenog folklora iz Filingen-Šveningena”, dodao je Milošević.