Početna Informacije U Tokiju osnovan Srpsko-japanski poslovni klub

U Tokiju osnovan Srpsko-japanski poslovni klub

U Tokiju je održan inauguracioni prijem povodom osnivanja Srpsko-japanskog poslovnog kluba. „Cilj ovog kluba je unapređenje poslovnih i ekonomskih odnosa između Srbije i Japana putem razmene informacija kompanija koje već posluju u Srbiji sa zainteresovanim investitorima iz Japana, zatim jačanje saradnje u industrijama obe zemlje i izgradnje dobrih poslovnih odnosa u trećim zemljama”, prenela je Ambasada Srbije u Japanu.

Funkciju predsednika kluba, koji okuplja velike korporacije, mala i srednja preduzeća i organizacije, obavljaće Mucuo Ivai, predsedavajući Odbora kompanije „Džapan tobako“ (Japan Tobacco), dok će ambasadorka Republike Srbije u Japanu Aleksandra Kovač biti počasni predsednik, naglasili su u Ambasadi.

Učesnici u osnivanju Srpsko-japanskog poslovnog kluba
Foto: Ambasada Srbije u Japanu

Ambasadorka Kovač je osnivanje kluba ocenila veoma značajnim i naglasila da je svaka od kompanija koje su investirale u Srbiju dala veliki doprinos razvoju bilateralnih ekonomskih odnosa, izrazivši nadu da će klub biti pogodna platforma za njihovo dodatno unapređenje. „Prijemu su, pored članova kluba, prisustvovali i predstavnici japanskih institucija (Ministarstva spoljnih poslova, Japanske agencije za međunarodnu saradnju,  Japanske organizacije za spoljnu trgovinu i Japanske poslovne federacije),  ambasador Japana u Srbiji Akira Imamura, gradonačelnik Fuđimija (grada pobratima Šapca), članovi Upravnog odbora Društva Japan-Srbija, predstavnici medija i dr.”, dodato je u Ambasadi Republike Srbije u Japanu.