Početna Informacije Nova humanitarna akcija Spoji iz Inzbruka – pomozimo za Božić porodicama na...

Nova humanitarna akcija Spoji iz Inzbruka – pomozimo za Božić porodicama na KiM

Od svog osnivanja 2009. godine, Srpska pravoslavna omladina Inzbruk – SPOJI pomaže socijalno ugroženim porodicama na Balkanu i bolesnoj deci u Tirolu. Svake godine članovi SPOJI-a putuju na Kosovo i Metohiju da lično isporuče pomoć porodicama koje žive u veoma teškim uslovima. Poslednjih godina SPOJI je uz pomoć brojnih donatora sakupio i u toj vrednosti isporučio humanitarnu pomoć vrednu oko 150.000 evra. Sproveli su u delo 37 većih i manjih humanitarnih akcija za ugrožene porodice na Kosovu i Metohiji, a u okviru toga pomogli preko 116 porodica i preko 768 dece.

„U septembru 2021. smo uspeli da sprovedemo najuspešnije skupljanje humanitarnih donacija do sada, kada smo za samo par dana uz vašu pomoć skupili 47.335,50 evra humanitarnih donacija i tako pomogli 23 porodice i tri projekta od izuzetne važnosti za opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji, iako je na početku bilo planirano da pomognemo 5 porodica i Narodnoj kuhinji”, istakli su predstavnici SPOJI o čemu je medijski portal Rasejanje.info detaljno pisao. „Ove godine želimo da postignemo sličan uspeh, ali ćemo kao početni cilj postaviti pomoć za 6 porodica, te se nadamo da ćemo uz Božiju pomoć na kraju moći da pomognemo daleko više porodica, kao i ranijih godina”, poručili su mladi iz ove humanitarne organizacije.

„Naš narod na Kosovu i Metohiji je pod velikim pritiskom i trpi svakodnevne torture. Zato mi kao narod ne smemo da odustanemo od naše braće i sestara, te vas pozivamo da se uključite u ovu humanitarnu akciju, podržite je, kao i da zajedno sa nama krenete put Kosova i Metohije kada u 2024. godini budemo isporučivali pomoć, koju ćemo nabaviti uz pomoć donacija tokom ove akcije sakupljanja”, dodali su oni.

Porodicama Mladenović iz Poneša, Kovačević iz Koretišta, Đurović iz Gračanice, Jandžiković, Portić i Kastratović (svi iz Goraždevca) želimo da kupimo sledeću pomoć u ukupnoj vrednosti od 20.500 evra. Potrebna pomoć: PVC stolarija, materijal za opremanje kupatila i kuće (laminat, pločice, …), materijal za izolaciju i proširenje kuće, 3h tele, freza za traktor i rasturač za veštačko đubrivo, rotaciona kosačica, tanjirača.

„Molimo vas da podelite sa vašim prijateljima i pozovete i njih da se priključe akciji, jer što više ljudi sazna to su veće šanse da ćemo sav potreban iznos skupiti do 6. januara 2024, te da će i ove porodice blagovremeno dobiti neophodnu pomoć.  U nadi da ćemo svi zajedno uspeti da se ujedinimo i tako pomognemo što više porodica, želimo vam svako dobro od Gospoda i unapred zahvaljujemo u ime svih porodica kojima ćemo pomoći u okviru ove akcije. Spojeni smo jači!”, poručili su članovi ove humanitarne organizacije.
Šta je sve potrebno navedenim porodicama predstavnici HO Spoji su naveli na svojoj internet stranici.