Početna Događanja U Hamburgu održana Svetosavska akademija

U Hamburgu održana Svetosavska akademija

Svetosavska akademija učenika dopunske nastave na srpskom jeziku u Hamburgu, koju organizuje Ministarstvo prosvete Republike Srbije, održana je u Hramu Svetog Arhangela Mihaila. Liturgiju je služio starešina hrama otac Siniša Vujasinović uz sveštenike Milutina Marića i Aleksu Milinkovića.

Nakon lomljenja slavskog kolača i interpretiranja himne Svetom Savi, otac Milutin Marić je održao besedu u kojoj je pored značaja Svetog Save za srpsko prosvetiteljstvo, kulturu i tradiciju, istakao i značaj okupljanja, saborovanja, saradnje i humanosti u sadašnjem trenutku. 

Učenici dopunske nastave na srpskom jeziku u Hamburgu su uz veliko zalaganje priredili raznovrsan i bogat program posvećen detinjstvu i odrastanju Rastka Nemanjića, duhovnom životu i prosvetiteljskom radu Svetog Save.

„Kao i prethodnih godina i ove godine je svetosavska svečanost okupila veliki broj učenika i članova njihovih porodica. Učenici su izražajnim kazivanjem pesama i priča, nadahnutim pevanjem i sviranjem izazvali najlepše emocije kod publike. Posebno sam ponosna na najmlađe učenike i sigurna sam da će za njih, prvo učešće na ovakvoj svečanosti, biti nezaboravno iskustvo”, istakla je učiteljica Tatjana Filipović. Ona je dodala, da su učenici na najlepši mogući način i na ponos svih prisutnih obeležili školsku slavu, a druženje je nastavljeno uz podelu svetosavskih paketića i posluženje koje su pripremili roditelji.