Početna Informacije Crkvena opština Frankfurt 2012.- 2024.

Crkvena opština Frankfurt 2012.- 2024.

Crkvena opština Frankfurt osnovana je 1964 godine ukazom blaženopočivšeg patrijarha srpskog Germana. Vernici su se u početku sabirali hramu Sv. Marije Magdalene u Darmštatu da bi od 1976. godine prešli u Hristovu crkvu (Christuskirche) na Betovenplacu u Frankfurtu.

11. decembra 2012. kupljen je Evangelistčki hram na Galusu. „Unutrašnjost hrama izgledala je kao na pokazanoj fotografiji. Molitvom, trudom i ljubavlju naših vjernika hram je sada potpuno preobražen.  Još malo radova ostalo je do potpunih ispunjenja naših planova u preuređenju hrama. Ispod hrama smo velikim trudom napravili Svetosavsku salu, i nadamo se da će i ona uskoro biti dovršena. Hram i crkvena prodavnica su otvoreni svaki dan od 9-18 časova” istakli su u CO u Frankfurtu

Hram Vaskrsenja Hristovog nalazi se na adresi: Sondershausenstr. 51, 60326 Frankfurt. Sveta liturgija je nedeljom u 10 časova, a praznicima (radnim danima) u 9 časova.

Nekad i sad
Foto: CO Frankfurt

„Takođe, redovna nedeljna Bogosluženja vršimo i u hramu Sv. Luke na Betovenplacu u 9 časova, kao i u Visbadenu u Grčkoj crkvi u 10 sati. Sa blagoslovom episkopa Diseldorfa i Nemačke Grigorija veliko osvećenje hrama planirano je 2025. godine, na 1700 godina od Prvog vaseljenskog sabora u Nikeji. Do tada bi trebali biti završeni svi poslovi u hramu i sali. Dođite i posetite jedan od najlepših hramova naše crkve u Nemačkoj.  Zajedno smo napravili ukras grada Frankfurta. Pomolite se i pomozite da do 2025. godine dovršimo hram i krenemo u nove poduhvate u slavu Božiju i na svenarodnu radost”, rekli su sveštenici CO u Frankfurtu.

Oni su pozvali vernika da pomognu puter parohijala. „Praktično je najlakše pomoći crkvi redovnim mesečnim prilogom. Na crkveni račun odredite novčanu sumu koju želite i u svojoj banci date nalog da prebacuje pare jednom mesečno. Tako će „mrva po mrva biti pogača” i „dinar po dinar palača”. Efikasno i blagosloveno, uz božiju pomoć, radimo na dovršetku hrama i ostvarivanju svih planiranih poduhvata”, dodali su u Crkvenoj opštini Frankfurt.

Visbaden

Visbaden sa Majncom, Nojevidom i Saarbrikenom je četvrta frankfurtska parohija. Preko dvadeset godina se služi u Grčkoj crkvi u Visbaden – Bibriš. Traži se rešenje za novi bogoslužbeni prostor na području Visbaden – Majnc. Pomoć i informacije vernika su dobrodošle – pa svako do ima neku interesantnu informaciju se može javiti sveštenicima CO Frankfurt.