Početna Informacije U Tokiju održana Generalna skupština Parlamentarne lige prijateljstva Japan-Srbija

U Tokiju održana Generalna skupština Parlamentarne lige prijateljstva Japan-Srbija

Na temelju kontinuirane posvećenosti Ambasade produbljivanju ukupnih bilateralnih odnosa Republike Srbije i Japana, snaženju političkog dijaloga i parlamentarnih veza, održana je Generalna skupština Parlamentarne lige prijateljstva Japan – Srbija, prenela je Ambasada Srbije u Tokiju. Ambasadorka Republike Srbije u Japanu Aleksandra Kovač se, u prisustvu predsednika Lige Ićira Aisave i njenog izvršnog direktora Minoru Kiućija, obratila poslanicima, predstavnicima MIP Japana, Društva Japan – Srbija, japanskih kompanija i članicama Odbora direktora nedavno formiranog Srpsko-japanskog poslovnog kluba, koje uspešno posluju u Srbiji.

„U prilog intenziviranja bilateralne parlamentarne saradnje, konstatovala je značajan doprinos japanskih parlamentaraca uvećanjem članstva u Ligi, istakavši da bi se nastavkom parlamentarne razmene u globalno izazovnim okolnostima, pospešilo jačanje saradnje i produbilo međusobno razumevanje, kao i snaženje ekonomskih veza Srbije i Japana. Ambasadorka Kovač je naglasila da Srbija ostaje posvećena putu evrointegracija, kao i da će nastaviti da se čvrsto zalaže za očuvanje i unapređenje mira i stabilnosti u regionu. Pozdravljeno je formiranje Srpsko-japanskog poslovnog kluba, kao i evidentan priliv japanskih ulaganja u Srbiji”, istaknuto je Ambasadi Srbije u Japanu.

Ambasadorka Aleksandra Kovač je, između ostalog, predstavila dalje korake Srbije na planu realizacije našeg uspešnog predstavljanja na Svetskoj izložbi (EHRO) 2025 u Osaki, akcentujući njen značaj i povezanost sa Specijalizovanom izložbom (EHRO) u Beogradu 2027. godine.

Foto: Ambasada Srbije u Japanu