Početna Događanja U Udruženju Srba Srpska kruna staroj upravi dodeljen novi mandat

U Udruženju Srba Srpska kruna staroj upravi dodeljen novi mandat

U udruženju Srba Srpska kruna iz Pošgruna u Norveškoj održana je redovna godišnja skupština. „Skupština je protekla onako kako i svaka skupština treba da prođe i dolikuje. Jednoglasno su usvojeni izveštaji predsednika i blagajnika (finansijski ) za 2023. godinu. Predstavljen je program rada i poslovnog nacrta za 2024. godinu, koji je takođe jednoglasno usvojen”, istakli su u ovom udruženju.

Rukovodstvo Sprske krune je ostalo isto kao i u prethodnom sazivu. Predsednik je Miomir Šušnjar, zamenik predsednika Danka Vukas, blagajnik Mile Vojnović i sekretar Aleksandar Radić.


Foto: FB Srpska kruna

Članovi upravnog odbora i vođe različitih sekcija su Daliborka Milošević, Aleksandar Đurić, Boris Mrđen i Gojko Šašić.

Uprava se od srca zahvalila svima koji su se odazvali i prisustvovali godišnjoj skupštini, koji redovno daju svoj doprinos za ovo udruženje, Srpsku pravoslavnu crkvu kao i za očuvanje srpske baštine u Norveškoj. „Sloga i tolerancija jednih prema drugima. složno do cilja, to je ključ uspeha. Srbija je večna dok su joj deca verna”, poručili su u udruženju Srpska kruna.

U ovoj godini u ovom udruženju je održano nekoliko lepih manifestacija. Deca su obeležila Svetoga Savu, na Sretenje je obeležen Dan državnosti, a od petka 1. marta ponovo se počinje sa folklorom. „Obaveštenje za sve ljubitelje folklora, 01.03.2024. krećemo ponovo sa folklorom i to sa obe grupe. Odlučili smo da opet aktiviramo i dečiju sekciju koja bi bila u terminu od 18.00 do 19.00 časova, a sekcija za odrasle od 19.00 do 20.30 časova svaki petak u novom prostoru u Vestsiden skole u Pošgrunu. Kontakt info Mirela i Denis”, naglasili su.
U subotu 02. marta se u prostorijama udruženja (Wintersgata 10, 3921 Porsgrunn) sa početkom u 15 časova održava „Turnir u beli”.