Početna Događanja Učešće Srbije na 9. Dunavskom salonu u Berlinu

Učešće Srbije na 9. Dunavskom salonu u Berlinu

U okviru Međunarodnog sajma turizma u Berlinu, u predstavništvu nemačke savezne pokrajine Baden-Virtemberg, održan je 9. po redu Dunavski salon, na kojem su učestvovali predstavnici Ambasade Republike Srbije u Berlinu i Turistička organizacije Srbije.

„Salon su posetili gosti iz političkih, kulturnih i diplomatskih krugova u Berlinu, kojima je na štandu Srbije predstavljena naša raznovrsna turistička ponuda, sa posebnim akcentom na turističku ponudu na Dunavu, kao i domaći specijaliteti, koje je obezbedila Ambasada”, istaknuto je u Ambasadi Srbije u Nemačkoj.

Štand Srbije posetio je i Rudi Hogflit, državni ministar za medije i razvojnu politiku pokrajinske vlade Baden-Virtemberga i predstavnik ove pokrajine u Berlinu, koji je u razgovoru sa predstavnicima Ambasade istakao značaj saradnje sa Srbijom, posebno na privrednom polju.

„Učešće Srbije na Dunavskom salonu deo je napora da se unapredi privredna, kulturna i naučna saradnja, kao i međuljudski kontakti i razmena između zemalja Podunavskog regiona, gde i Nemačka i Srbija igraju istaknutu i važnu ulogu”, rečeno je Ambasadi.

Foto: Ambasada Srbije u Berlinu