Početna Događanja Uručene đačke knjižice učenicima dopunske škole u Kanberi, u Australiji

Uručene đačke knjižice učenicima dopunske škole u Kanberi, u Australiji

Učenici dopunske škole srpskog jezika i kulture u Kanberi, koja je počela sa radom krajem januara ove godine, pripremili su svoju prvu priredbu, kojom su obeležili početak svog rada. „Uz pesme i recitacije, učenici su, zajedno sa nastavnicom Smiljom Rajak, pokazali šta su u kratkom periodu od početka školske godine uspeli da nauče, ne samo iz srpskog jezika, već i o istoriji Srbije i Sretenju – Danu državnosti Republike Srbije. Nakon priredbe ambasador Republike Srbije u Australiji Rade Stefanović podelio je učenicima đačke knjižice i poželeo im uspeh u radu”, prenela ja Ambasada Srbije u Kanberi.

Dopunska škola u Kanberi je jedna od škola u kojima se nastava održava po programu i uz finansijsku podršku Ministarstva prosvete Republike Srbije.

U 2024. godini u Australiji i na Novom Zelandu nastavu po ovom programu pohađa ukupno 455 učenika – u Melburnu, Brizbejnu, Kanberi, Oklandu i Hamiltonu. „Ambasada Srbije u Kanberi nastavlja sa aktivnostima u ovoj oblasti, a u cilju otvaranja novih grupa učenika i u drugim krajevima Australije – pre svega u Novom Južnom Velsu (Sidnej, Vulongong), ali i u Pertu i Adelejdu”, dodato je u Ambasadi.

Foto: Ambasada Srbije u Australiji