Početna Informacije Sutra će u Beču održava humanitarni projekat Humetnost

Sutra će u Beču održava humanitarni projekat Humetnost

Sutra se u Beču održava humanitarni projekat Humetnosti (7. aprila u VHS 1150 u Beču od 17.00h) koji ima za cilj da prikupi sredstava i time pomogne srpskoj deci na Kosovu i Metohiji.
U okviru ovog programa premijerno će nastupiti Maša Milovanović, učenica 5. razreda osnove škole koja iza sebe već ima nekoliko domaćih i međunarodnih nagrada iz solo pevanja. Zatim će se predstaviti u duhu igre i tradicije kroz koreografije članovi KUD Branko Radičević iz Beča i Mladost iz Leobersdorfa.


Foto: arhiva Srpski centar Beč

„Uzbudljivo veče ispunjeno osećajem zajedništva i humanosti uveličaće i dolazak posebnog muzičkog gosta – Srpskog akademskog ansambla! Uz njih imamo posebno zadovoljstvo da najavimo mali hor Prosvjeta SPKD Prosvjeta Austrije, kao i nastup dve mlade solistkinje Đurđice Gojković i Milane Prodanović, koje će nas svojim glasom voditi kroz bogatu muzičku baštinu Srbije. U tome će ih pratiti A:Kultura bend. Bogatom programu doprineće i glumci i pisci Prosvjetinog Kluba mladih umetnika. Svoje stihove, kao i najlepše stihove naših pesnika govoriće Miloš Pavlović, Đorđe Despotović, Radovan Vuković i Veselin Rafailović. Ovom prilikom želimo još jednom da najavimo i nastup naših malih balerina iz Gračanice koje su jedan od razloga održavanja ovogodišnje treće po redu Humetnosti. Hajde da i ove godine zajedno podržimo umetnost, lepotu i tradiciju kroz ovu humanitarnu manifestaciju. Radujemo se vašem dolasku u što većem broju. Velika podrška biće im aplauz za nastup u Beču, zato dođite“, poručili su predstavnici Srpskog centra iz Beča.

Svi koji žele da pomognu ovu akciju, a nisu u mogućnosti da prisustvuju događaju, mogu poslati pomoć na humanitarni račun Srpskog centra:

Primalac: Serbisches Zentrum

Broj računa: AT06 1400 0100 1020 5862

Naznaka: Humetnost 2024