Početna Događanja Projekat međunarodni festival Dan Nikole Tesle na Nijagari pobednik konkursa grada Nijagara

Projekat međunarodni festival Dan Nikole Tesle na Nijagari pobednik konkursa grada Nijagara

Lepe vesti stigle su iz Kanade sa Nijagare. Naime projekat internacionalni festival Dan Nikole Tesle je pobednik konkursa gradskog odbora za kulturu grada Nijagara u Kanadi. Ova nagrada je izuzetna za celu sprsku zajednicu na čelu sa direktorom Srpske škole Nikola Tesla sa Nijagare, koja je sa puno entuzijazma godinama pažljivo gradila i izgradio Festival posvećen Nikoli Tesli.

„ Želeli bismo da podelimo s vama da je Nikola Tesla Day Festival jedan od pobednika konkursa gradskog odbora za kulturu grada Nijagare Fols, Canada – Niagara Falls Cultural Development Fund” -ovo je izuzetno značajan trenutak za ceo naš tim koji sa puno entuzijazma, godinama pažljivo gradi festival posvećen Nikoli Tesli. Veoma smo zahvalni što je grad Nijagara Fols prepoznao naš trud i doprinos u oblasti kulture i obrazovanja u našem regionu. Ova novčana nagrada, u iznosu od deset hiljada dolara, je potvrda kvaliteta i snažna motivacija da festival postane još bolji i dalekosežniji. Nagradu nam je predao Clark Bernat, gradski menadžer za kulturu grada Nijagare Fols sa članovima gradskog odbora Laurom Mofat i Debrom Atenboroug. Hvala svima koji su svojom podrškom učestvovali u ovom velikom uspehu”, istakao je Borislav Bora Živković.

Podsećamo, Nikola Tesla Day nastao je 10. jula 2010. godine u Nijagara Folsu, inicijativom Srpske škole Nikola Tesla, sa ciljem da proslavi rođendan i osvetli život i dostignuća Nikole Tesle, kao i da istakne uticaj koji je ovaj veliki naučnik i vizionar imao na savremeni život.

S vremenom, Nikola Tesla Day prerastao je u pravi internacionalni festival, da bi ove godine još više porastao i dobio ime Tesla Fest (Tesla Conference, Nikola Tesla Day i Tesla’s Electric Circuit). „Takođe, želimo da istaknemo da je naš festival jedini na svetu koji je posvećen isključivo Nikoli Tesli. Smešten pored samih Nijagarinih vodopada, simbolično ukazuje na Teslinu genijalnost i neprolaznu vrednost koju je ostavio iza sebe”, podsetio je Borislav Bora Živković.