Početna Najave Nova predavanja Sava onlajn škole o srpskim vladarkama srednjeg veka Jeleni Anžujskoj,...

Nova predavanja Sava onlajn škole o srpskim vladarkama srednjeg veka Jeleni Anžujskoj, kneginji Milici i Simonidi za učenika u rasejanju

Foto: arhiva Sava onlajn škola

Predstavnici Sava onlajn škole srpskog jezika, kulture i tradicije nastavljaju sa edukativnim radionicama za decu školskog uzrasta na svim kontinentima. Dva predavanja o srpskim vladarkama Jelenom Anžujskom, kneginjom Milicom i Simonidom zakazana su za 20. i 27. februar. 20. februara u 10 časova po evropskom vremenu odnosno u 20 časova po australijskom, a 27. februara u 19 časova u Beogradu, u 10 časova u Los Anđelesu i Vankuveru, u 12 časova u Čikagu i 13 u Njujorku i Torontu.

Tri istaknute srpske vladarke i dobročiniteljke: Jelena Anžujska, kneginja Milica i Simonida, vladarke su, koje su uspele da svojim bogougodnim delima pomognu srpskom narodu i ostave neizbrisiv trag. „Govorićemo o njihovoj mudrosti, snazi u teškim vremenima, snalažljivosti i nepokolebljivosti, osobinama koje ih čine posebnim. Nećemo zanemariti i njihovu žensku i majčinsku stranu. Saznaćete kako su odgajale svoju decu, sa kakvim problemima su se suočavale, kako su se ponašale, ali i kako su se oblačile i negovale. Pridružite nam se u ovom nezaboravnom vremeplovu i pođite sa nama put srednjeg veka. Čekamo vas!“, poručili su iz Sava onlajn škole na srpskom jeziku. Svi koji žele da prisustvuju radionici mogu da se prijave putem sajta škole Savaedu.com. O srpskim vladarkama pričaće Aleksandra Mihajlović, književnica i autorka više dela za decu i odrasle.

Sava onlajn škola  je inovativna, dinamična i nekonvencionalna nastava srpskog jezika, kulture i tradicije koja gradi mostove između novih pokolenja u dijaspori i matične zemlje Srbije.