Početna Informacije U ambasadi Srbije u Tokiu organizovan prijem Društva Japan-Srbija

U ambasadi Srbije u Tokiu organizovan prijem Društva Japan-Srbija

Sa prijema u ambasadi Republike Srbije u Tokiu
Foto: Ambasada Republike Srbije u Tokiu

Kako javljaju predstavnici ambasade Republike Srbije u Tokiu, upravni odbor Društva Japan-Srbija, na čelu sa predsednikom Tadaši Nagaijem, bivšim ambasadorom Japana u Srbiji i počasnim građaninom Beograda, priredio je u prostorijama ambasade RS svečani prijem dobrodošlice za ambasadorku Republike Srbije Aleksandru Kovač.

U pozdravnim rečima, predsednik Nagai i jedan od direktora Društva, bivši ambasador Japana u Srbiji Tošio Cunozaki, poželeli su ambasadorki Kovač veliki uspeh u obavljanju dužnosti, istakavši posebno zadovoljstvo zbog njenih dugogodišnjih veza sa Japanom i poznavanja japanskog jezika i kulture. Predstavnici Upravnog odbora Društva Japan-Srbija obećali su podršku Društva u daljoj promociji Srbije i intenziviranju saradnje dve zemlje u svim oblastima, a posebno na ekonomskom planu.

Takođe, istakli su značaj predstojećeg jubileja 140 godina diplomatskih odnosa Srbije i Japana i izrazili spremnost Društva da učestvuje u aktivnostima tokom obeležavanja jubileja u 2022. godini. Završnu reč imao je potpredsednik Društva Osamu Hirašita, koji je, između ostalog, potvrdio spremnost za aktivni angažman u unapređenju i produbljivanju saradnje Japana i Srbije. Ambasadorka Kovač zahvalila je Društvu na prijemu i srdačnoj dobrodošlici, istakavši da Ambasada Srbije ostaje druga kuća za njegove članove.Ambasadorka je izrazila zadovoljstvo što broj članova raste, zahvaljujući naporima predsednika Nagaija i Upravnog odbora, i što se o Srbiji čuje i u manjim gradovima u Japanu, te naglasila da ne treba zaboraviti i na podstrek koji prijateljstvu daju bratimljenja između gradova, japanske kompanije koje posluju sa Srbijom i uključivanje mladih u promotivne aktivnosti u Japanu.

Među direktorima Upravnog odbora nalaze se i bivši ambasador Japana u Srbiji Đunići Marujama i bivši ambasador Japana u Ugandi i ministar savetnik u Ambasadi Japana u Beogradu Kazuaki Kameda, koji su takođe prisustvovali prijemu, navodi se u saopštenju ambasade Republike Srbije u Tokiu