Početna Zanimljivosti Sećanje na glumicu Radmilu Savićević

Sećanje na glumicu Radmilu Savićević

Radmila Rada Savićević
Foto: FB Gromade Filmske

Srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica Radmila Rada Savićević rođena je na današnji dan 1926. godine. Karijeru je započela davne 1946. Prvi film, „Višnja na Tašmajdanu“ snimila je 1961. godine.

„Rada Savićević u svoj svojoj toplini pogleda i onom retkom spokoju koji je tek ponekad imala u ulogama, ali ti trenuci uvek ostaju ugravirani u sećanju jer valjda je do toga što nam je želja da je Radi dobro i to pamtimo, pa su čak super i one reklame za Aktiv deterdžent, Bakin kolač i Klif sredstva za kujnu, na svima njima ona je nasmejana i to je sve što je bitno.

Da, toliko je svima bliska poput člana familije da je želimo videti srećnu i tokom ekonomsko propagandnog programa kad reklamira proizvode za koje se stereotipno vezuje, a i toliko je bila dobra glumica da je tada stvarno srećno i izgledala, ispunila svoj deo dogovora bez muke iako verovatno plata i nije vredela bogzna šta. Profesionalac, šta ćeš.

Spoj čiste dobrote i istančane oštro-narodne rečitosti Radmila Rada Savićević rođena je na ovaj datum pre 96 godina“, zapisano je na Fejsbuk stranici Gromade Filmske o ovoj divnoj glumici koja je ostala upamćena i po ulogama baka i dobronamernih, prostodušnih žena sa sela.