Početna Događanja Članovi Srpskog centra Štutgart obeležili svoju letnju slavu

Članovi Srpskog centra Štutgart obeležili svoju letnju slavu

Slavski obred i obeležavanje slave sv. apostoli Petar i Pavle
Foto: Sprski centar Štutgart

Članovi Srpskog centra iz Štutgarta u Nemačkoj i ove godine su proslavili svoju letnju slavu sv. Petra i Pavla. Domaćini ovogodišnje letnje slave bili su folklorni igrači grupe veteran, sa umetničkim rukovodiocem Sašom Vićentijevićem. Oni su pripremili bogatu trpezu i lepo druženje.
Slavski kolač prerezao je i slavska žita osveštao otac Stanko Rakić iz Štutgarta. Domaćini sledeće godine su članovi porodica Manić, Puzigača i Rajić.

U obilju ića i pica i po lepom letnjem danu lepo se slavilo, družilo i pričalo. U gostima su bili i generalni konzul Republike Srbije u Štutgartu Dragan Dimitrijević sa saradnicima, učiteljice Srpske dopunske škole koje predaju u Štutgartu sa okolinom kao i predsednik Saveza srpskih udruženja Nemačke Saša Ivanović.
Dok su stariji pretežno razgovarali, najmlađi su provodili vreme u dvorištu uz fudbal i druge zanimljive igre. Naravno odigrano je  i po neko kolo. Uprava Centra zahvalila se svima na dolasku i na obeležavanju slave u duhu pravoslavne tradicije. Inače ovo udruženje ima i svoju zimsku slavu Svetoga Savu.