Početna Škola Danas se održava prvi roditeljski sastanak u Nici

Danas se održava prvi roditeljski sastanak u Nici

Učionica za đake Srpske dopunske škole u Nici na Azurnoj obali u Francuskoj je spremna. Danas (sreda 14.09.) će se održati prvi roditeljski sastanak sa početkom u 16.30 časova. Nastava u ovoj školskoj godini u srpskoj školi u Nici počinje 21. septembra u 16 časova, a izvodiće je učiteljica Radmila Savković.

Kao što smo pisali od ove školske godine grupa učenika koja je pohađala srpsku školu pri „našoj malo crkvi” pridružena je obrazovnom sistemu dopunske nastave Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Nesvakidašnji ambijent i divan pogled iz učionice će zasigurno biti dobra prilika da se uz azurnu boju nauči puno toga o tradiciji i jeziku srpskoga naroda. Učenici starijih razreda će sigurno govoriti i o vekovnom prijateljstvu francusko-srpskog naroda, Prvom svetskom ratu i primanju srpskih vojnika na teritoriju Francuske, kao i o mnogim drugim interesantnim i važnim temama vezanih za svoj narod.

Učionica se nalazi na promenadi – Promenada broj 265 Nica.
Dodatne informacije se mogu dobiti od učiteljice Radmile Savković radmila1979@hotmail.com kao i od predstavnika Francusko-srpskog prijateljstva u Nici putem mejla acufson@outlook.fr