Početna Događanja Preko 100 članova SKC Sindelfingen bilo na izletu u Parku Tripsdril

Preko 100 članova SKC Sindelfingen bilo na izletu u Parku Tripsdril

Druženje članovi SKC Sindelfingen u zabavnom parku Tripsdril
Foto: ahriva SKC Sindelfingen

Uprava Srpskog kulturnog centra Sindelfingen (SKC) iz Sindelfingena nadomak Štutgarta prošle godine je uvela lepi običaj – da školsku godinu završi jednim izletom. Prošle godine članovi su toliko bili oduševljeni boravkom u zabavnom parku Tripsdril, da su ove godine ponovo otišli na isto mesto.

U zabavnom parku se nije samo vozilo već se i uživalo
Foto:arhiva SKC Sindelfingen

Odziv je bio odličan, prijavilo se 60 dece iz ansambla SKC. Svima njima je SKC obezbedio besplatan ulaz. Roditelji su svoje ulaznice platili sami. „Suština i svrha je druženje, što dece što nas odraslih. Vreme nam je prošlo u igri i smehu, u zajedničkom jelu i piću“, istakao je predsednik Centra Saša Ivanović. Oko 105 članova je toga dana uživalo zajedno, a po zatvaranju Parka druženje je nastavljeno u prostorijama Centra uz roštilj, muziku i divne priče.

Puno smeha i lepog druženja je bilo u parku
Foto: arhiva SKC Sindelfingen

Članovi SKC Sindelfingen vole druženje – kako međusobno, tako i sa članovima drugih naših udruženja. Kada im obaveze dozvole, u svojim prostorijama održavaju disko večeri za mlade, kao i razne vrste žurki. Takođe u prostorijama SKC se slave rođendani, slave… i druženje je stavljeno u pri plan. SKC ima oko 220 članova, od kojih su mnogi folklorni igrači, podeljeni u četiri sekcije: mladi ansambl ima 15-ak članova, srednji ansambl oko 60, prvi 30 i Agape veteranski ansambl ima 40-ak članova. Sve njih trenirana Sale Simović, a najmlađe dodatno Jelena Bognar. Novi članovi su uvek dobrodošli i sve dodatne informacije o SKC se mogu naći na njihovoj internet stranici: www.skc-sindelfingen.de

Upravu, koja je izabrana u februaru mesecu 2018. godine, sačinjavaju predsednik Saša Ivanović, potpredsednik Nenad Bojanić, sekretar Zajo Domuz i blagajnik Brane Bjelošević.