Početna Najave Počinju bogosluženja u Kaselskoj parohiji

Počinju bogosluženja u Kaselskoj parohiji

Od sutra 3. maja bogosluženja u pokrajini Hesen su ponovo odobrena, na opštu radost i sveštenika i vernika. Liturgije nedeljom i praznicima će se služiti ispred ili u crkvi, u zavisnosti od vremena, u 10 časova (nedeljom), a praznicima koji padaju tokom nedelje u 9 časova.

Paroh Marko Radmilo
Foto: arhiva SPC Nirnberg

Iako vanredne mere polako popuštaju na snazi su i dalje određena ograničenja. Paroh parohije u Kaselu, Marko Radmilo, obavestio je vernike o merama kojima se moraju pridržavati. „Moraćemo da se pridržavamo mera zdravstvene predostrožnosti. U hramu će biti raspoređene stolice, koje će označavati propisanu distancu između vernika i prema tim pravilima u našem hramu istovremeno će moći da boravi maksimalno dvadeset ljudi. Ostali će morati da čekaju na ulazak u hram isto tako pravilno raspoređeni sa distancom“, istakao je otac Marko Radmilo.  

Pričešće će biti moguće ali uz poštovanje mera predostrožnosti u šta će uputiti sveštenik pred samo pričešće.

Nakon bogosluženja svake nedjelje hram će biti otvoren do 13 časova da bi svi koji nisu imali priliku da upale sveće i da molitveno učestvuju u bogosluženju imali priliku za ličnu molitvu u hramu. Za praznik svetog Georgija, 06. maja, sveta liturgija u Kaselu će početi u 9 časova. U Lipštatu na praznik Đurđevdan večernja služba će početi u 18 časova i u nastavku će se osveštati slavska znamenja. Sveštenik je zamolio vernike iz Paderborna da na Đurđevdan dođu u Lipštat.

„Molim sve svečare da tog dana donesu u hram svoja slavska znamenja kako bi ih osvetili. Kao hrišćani elementarno je da pazimo jedni na druge i stoga vas molim da se svi zajedno ponašamo odgovorno i s razumevanjem kao što smo to činili u našoj parohiji od početka epidemije! Želim svima dobro zdravlje i da nam ove vanredne okolnosti ne pomute radost u srcima jer Vaskrsli Isus Hristos je naša nada. Hristos Vaskrse!“ poručio je sveštenik Marko Radmilo.