Početna Najave Za ovu nedelju „Crte i boje neka kažu svoje“ u obliku biljke

Za ovu nedelju „Crte i boje neka kažu svoje“ u obliku biljke

 Dečji kulturni centar Beograd, je kao što smo već pisali od maja pa do kraja avgusta pokrenuo novi likovni izazov pod nazivom „Crte i boje neka kažu svoje“. Ova umetnička akcija namenjena je deci i mladima uzrasta od 5 do 18 godina iz Srbije i iz dijaspore. Svake nedelje na sajtu www.http://www.dkcb.rs i fejsbuk stranici Dečjeg kulturnog centra Beograd moći će da se pronađe jedan likovni zadatak sa uputstvima koje treba da slediti.

Izazov za ovu nedelju biljke
Foto: DKC Beograd

Na konkurs je potrebno poslati  fotografije najviše dva rada i podatke (ime i prezime; uzrast; kontakt (mejl, telefon, adresa, grad), naziv rada). Fotografije likovnih radova treba poslati na mejl crteiboje@gmail.com a originalne likovne radove sačuvati jer će nakon završetka konkursa najuspešnija dela biti izložena u Galeriji Dečjeg kulturnog centra Beograd, Takovska 8.

Ovonedeljna inspiracija su biljke. „Svesni smo da biljke imaju važnu ulogu u našim životima. Ali,  da li ste ikada uzeli list, cvet ili grančicu i pažljivo ih posmatrali? Da li ste ikada primetili skup različitih nijansi boja, oblika i površina? Ako niste, onda trk u prirodu i dobro osmotrite taj čudesan biljni svet. Nacrtajte nam vaše utiske i zapažanja. Nije važno da li ćete crtati mikrobilje, list, grančicu ili kombinovati više biljaka. Na vama je da odlučite da li će to biti biljni svet iz mašte ili ćete crtati oni što vidite. Otkrijte sopstvene sposobnosti i negujte svoju kreativnost. Obratite pažnju na svetlost, senku, strukturu, na različitosti zelene ali i ostalih boja“, poručili su iz Dečijeg kulturnog centra Beograda.

„Likovne tehnike su sredstvo, a ne cilj, tako da opet vi birate koju ćete likovnu tehniku koristiti. Na vama je da odaberete da li ćete koristiti olovku, ugljen, tuš, olovke u boji, tempere, akvarel, suvi ili uljani pastel, kolaž, glinu, kamen, plastelin, žicu, vunu, otpadni materijal… Igrajte se sa likovnim materijalima, eksperimentišite, kombinujte“, dodali su organizatori i poručili da dečije radove očekuju do 24. maja.