Početna Vesti Premijer RS Radovan Višković susreo se i sa vodećim političarima pokrajine Baden-Virtemberg

Premijer RS Radovan Višković susreo se i sa vodećim političarima pokrajine Baden-Virtemberg

Nakon sastanka sa predstavnicima srpskog rasejanja u Štutgartu i srpskim privrednicima, premijer Republike Srpske (RS) Radovan Višković sastao se i sa nemačkim političarima u glavnom gradu Baden-Virtemberga (BV).

U predstavništvu RS u Štutgartu Višković se susreo sa Barbarom Efenberg ispred Privredne komore BV za istočnu Evropu i Tursku.  Razgovarano je o unapređenju  privredne saradnje RS sa pokrajinom BV, intenziviranju poslovnih kontakata sa ciljem povezivanja privrednika RS sa BV kao i privlačnu investitora. Višković se zahvalio na dosadašnjom pomoći Privrednoj komori BV  u predstavljanju  potencijala RS na tržištu Nemačke.

Premijer Višković u pokrajinskom parlamentu sa potpredsednikom Vlade BV Štroblom, poslanikom u Budnestagu Kaufmanom i šefom Predstavništva RS u Štutgartu Ćetkovićem
Foto: Internet stranica Vlade R. Srpske

Potom se predsednik vlade Višković susreo sa potpredsednikom Vlade pokrajine BV i predsednikom demohrišćanske partije (CDU) u BV Tomasom Štroblom, kao i sa šefom poslaničke grupe CDU-a za inovacije i poslanikom u nemačkoj parlamentu  Štefanom Kaufmanom.  Oni su razmenili informacije o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u obe regije, naglasivši da je dosadašnja saradnja bila uspešna. Premijer Višković je izrazio zadovoljstvo što veliki broj nemačkih kompanija uspešno posluje u Srpskoj. Svi su istakli da postoje dobri preduslovi za nemačke kompanije da u što većem broju sarađuju sa privrednima iz Srpska i da ujedno investiraju u Srpsku. Predsedik vlade Radovan Višković je pozvao svoje sagovornike da posete RS.