Početna Događanja Uspešna premijera filma „Težina lanaca 3” Borisa Malagurskog u evropskim gradovima

Uspešna premijera filma „Težina lanaca 3” Borisa Malagurskog u evropskim gradovima

Boris Malurski sa publikom u Beču
Foto: Fejsbuk stranica Borisa Malagurskog

Nakon veoma uspele premijere film „Težina lanaca 3” Borisa Malagurskog u Americi i Kanadi srpsko – kanadski filmski producent, režiser, pisac politički komentator, televizijski voditelj uspešno je startovao i u Evropi. Promocije filma održane su u mnogim gradovima širom Evrope  (Beču, Minhenu, Nirnbergu, Frankfurtu, Luksemburgu, Lozani i Lionu) a slede još u Cirihu, Štutgartu, Lauterbahu, Insbruku, Salcburgu, Lincu, Gracu i Ljubljani).

 „Težina lanaca 3” je najnovije ostvarenje filmskog serijala, po kome je Boris Malagurski postao veoma popularan. Treći deo kontroverzne dokumentarne trilogije objašnjava kako vojno-industrijski kompleks, multinacionalne korporacije i političke interesne grupe ugrožavaju zdravlje i opstanak ljudi, sa posebnim fokusom na Srbiju i druge države širom sveta poput Kube, Čilea, Italije i Bolivije. Film ne zaobilazi ekonomski pritisak neoliberalnog poretka u svetu, koji se u jurnjavi za profitom ne osvrće na negativne globalne ekološke i klimatske posledice. „Kroz analizu zločina protiv prirode, genetske modifikacije hrane i pitanja klimatskih promena, film razotkriva sistem u kojem živimo i predstavlja inspirativne priče koje će vas naterati da se pokrenete i preduzmete inicijativu za promene“, istakao je Malagurski.

Veliko interesovanje za film „Težina lanaca 3” u Minhenu
Foto: Fejsbuk stranica Borisa Malagurskog

U nekih gradovima zbog velikog interesovanja u toku večeri film je prikazan dva puta. Kao i na prethodnim projekcijama filmova „Težina lanaca 1 i 2“ Boris Malagurski je odgovarao na pitanja publike. On je ujedno apelovao na sve prisutne, da svako svojim angažmanom doprinese širenju svesti o potrebi za sistemskim promenama. Slikanje, druženje i  davanje donacija kako bi pomogli i podržali njegov rad, takođe su bili sastavni deo ove promocije.

Rođen je 1988. godine u Subotici, školovao se u Kanadi i danas živi u Beogradu. Objavio je sedam dokumentarnih filmova. Uređivao je i vodio tv emisije „Revolucija“ i „Globalno“. Od 2017. godine  sarađuje sa Sputnikom. Vlasnik produkcijske kuće „Malagurski Cinema“. Beogradski dnevni list „Politika“ nazvala ga je „srpskim Majklom Murom“ jer je priznao da je koristio post – produkcijske tehnike slavnog američkog režisera. Ovaj „nadimak“ kasnije su preuzeli mnogi mediji u Srbiji i inostranstvu. Sa premijerom „Težina lanaca 3“ Malagruski nastavlja:

01.11. Cirih

02.11. Štutgart

03.11.2019. Lauterah

04.11.2019. Insbruk

05.11.2019. Salcburg

06.11.2019. Linc

07.11.2019. Grac

Evropska turneja se završava premijerom u Ljubljani 08.11.2019. u 20.00 časova