Početna Događanja Uspešno završen pripremni vikend dečijeg ansambla Srpkog centra Štutgart

Uspešno završen pripremni vikend dečijeg ansambla Srpkog centra Štutgart

Igrači dečijeg ansambla Srspkog centra Štutgartu na pripremnom vikendu u Pforchajmu
Foto: arhiva Srpski centar Štutgart

Pred takmičarsku smotru srpskog folklora u Nemačkoj, postala je praksa da uprava Srpskog centra Štutgart organizuje „pripremni vikend” za igrače izvođačkog i dečijeg ansambla. To je vikend druženja, igre, pesme i svega onoga što je sažeto u reči folklor. To je vikend bez roditelja, kada su mladi i deca samo sa svojim vršnjacima iz ansambla, trenerima i najužim članovima uprave u obližnjem gradu ili gradiću nedaleko od Štutgarta. Smešteni su u manjem hotelu ili hostelu u čijoj blizini se nalazi fiskulturna sala, kako bi moglo da se trenira dva dana – a ne treniraju se samo koraci, već se mladi i deca uče timskom radu. To je ono što ih spaja i vuče napred…  Neke neplanirane situacije ih takođe povežu, kao i traženje zajedničkog rešenja… Ukratko rečeno, „pripremni vikend” nije samo folklor, već i naučene lekcije za budućnost. „Glavna ideja je da se učvrste kao tim i da nauče dodatne obaveze. Timski rad ih obogaćuje i veže, druženje ih povezuje, a glavna je ljubav prema folkloru” – istakla je predsednica Srpskog centra Darinka Vićentijević.

Priprema za Dečiju smotru Nemačke
Foto: arhiva Srpski centar Štutgart

Minulog vikenda, članovi dečijeg ansambla Srpskog centra Štutgart bili su dve noći u Pforchajmu. Dobro raspoloženi i puni energije, oni su uvežbavali koreografiju Crna trava koreografa Zvezdana Đurića, koju će narednog vikenda izvesti na Dečijoj folklorijadi u Visbadenu. Trener Saša Vićentijević je zadovoljan radom, trudom i voljom dece. „Pripremni vikend je, kao i uvek do sada, u prvom pogledu bio uspešan. Pored igranja bio je ispunjen i vrlo lepim trenucima druženja i pesme. Osmeh je glavni pokazatelj toga da je timski duh i ovog puta bio neizostavan i pokazuje da su to prave vrednosti onoga čime se bavimo. Ispunjeni prelepim uspomenama, završili smo ovogodišnji pripremni vikend, ponosni na našu decu, koja su pokazala da rastu u prave ljude”, istaknuto je u Srpskom centru Štutgart.

Veseli i dobro raspoloženi igrači dečijeg ansambla SC
Foto: arhiva Srpski centar Štutgart

Umorni, ali i srećni i zadovoljni, mališani su se vratili kućama sa željom da osvoje prvo mesto na narednoj dečijoj smotri, 23. novembra u Visbadenu.