Početna Događanja U Beču učenici Prosvjetine Škole srpskog jezika proslavili Sretenje

U Beču učenici Prosvjetine Škole srpskog jezika proslavili Sretenje

Učesnici edukativno-zabavnog časa u Školi srpskog jezika u Beču
Foto: arhiva SPKD Prosvjeta Austrija

U susret Danu državnosti Republike Srbije, nastavnice Prosvjetine Škole srpskog jezika, Ivana Milovanović i Aleksandra Tanasković, u prostorijama Udruženja Srba u Austriji održale su edukativno-zabavni čas. Pored đaka Prosvjetine škole srpkog jezika priliku da prisustvuju na času dobili su i roditelja učenika.

Foto: arhiva SPKD Prosvjeta Austrija

Čas je svečano otvoren zajedničkim pevanjem srpske himne. Pored značaja velikog hrišćanskog praznika Sretenja Gospodnjeg, prisutni su se podsetili važnih događaja iz istorije Srba, vezanih za ovaj datum – Prvog srpskog ustanka 1804. godine i donošenja Sretenjskog ustava 1835. godine. Predavanje nastavnica upotpunili su isečci iz filma „Kneževina Srbija“, a stečeno znanje je utvrđeno zabavnim kvizom.

Učiteljica Aleksandra Tansković

Za kraj druženja, đake i roditelje je sačekao prigodan koktel koji su nastavnice od srca pripremile, kao i torta u bojama srpske zastave, u kojoj su svi naročito uživali. Učenici i roditelji su se zahvalili vrednim nastavnicama na organizaciji ovog lepog događaja a i predstavnici Prosvjetine škole srpskog jezika kao i same Prosvjete učesnicima što su svojim prisustvom uveličali ovaj događaj.

Pažljivo se pratio čas
Foto: arhiva SPKD Prosvjeta Austrija
Ovo je zapamćeno!
Foto: arhiva SPKD Prosvjeta Austrija