Početna Događanja Obeležavanja Dana Nikole Tesle na Nijagari u subotu 10. jula

Obeležavanja Dana Nikole Tesle na Nijagari u subotu 10. jula

Nijagarini vodopadi u bojama srpske zastave

Foto: Srpska škola Nikola Tesla Nijagara

Srpska škola Nikola Tesla sa Nijagare u Kanadi i ove godine će, uz tehničku podršku Kanadskog Tesla Tehničkog Muzeja 10. jula obeležiti 165. godišnjicu rođenja Nikole Tesle,  dvanaestim po redu Danom Nikole Tesle u Nijagari Fols. „Iako se, kao i prošle godine, nalazimo u specifičnim uslovima što se organizacije ove manifestacije tiče ipak želimo da ovaj veoma važan dan za sve nas dostojno obeležimo. Zbog ublažavanja mera ograničenja okupljanja na otvorenom prostoru, uspeli smo dobiti dozvolu od strane Nijagara parkova da se ove godine manifestacija Dan Nikole Tesle održi na zvaničnom nivou. Ali zbog ograničenja broja prisutnih osoba na jednom mestu ovogodišnju manifestaciju moramo prilagoditi trenutnim uslovima uz pridržavanje svih propisanih mera distanciranja.

Pozivamo vas da nam se pridružite u subotu 10. jula 2021. godine u 17 časova na Trgu Nikole Tesle pored Nijagarinih vodopada. Da svi zajedno još jednom odamo počast liku i delu jednog od najvećih sinova našeg naroda Nikoli Tesli, čije ime sa ponosom nosi i naša škola“, rekao je direktor srpske škole Nikola Tesla Borislav Bora Živković.

On takođe obaveštava da će  u subotu 10. jula 2021. godine u periodu od 22 do 22:15 časova, u čast Nikole Tesle odnosno naše dvanaeste po redu manifestacije Dan Nikole Tesle u Nijagari Fols, Nijagarini vodopadi biće osvetljeni u bojama srpske zastave. „Svi vi koji ne možete da nam se pridružite od 17 časova na našoj manifestaciji, možete doći na Nijagarine vodopade nešto pre 22 časa da još jednom odamo počast našem velikanu Nikoli Tesli uz srpsku zastavu koja će oslikavati velelepne vodopade reke Nijagare“, poručili su iz srpske škole Nikola Tesla.

Za sve one koji nisu u mogućnosti da dođu u Nijagaru u subotu 10. jula, ili se nalaze u drugim delovima sveta direktno će moći pratiti ovaj lep događaj putem linka.