U Beču održana promocijasabranih dela Dr Vjere Rašković Zec


Prisutni na promociji sabranih dela dr Vjere Rašković Zec
Foto: arhiva ASKD Vilhemina Mina Karadžić

U organizaciji Austrijsko-srpskog kulturnog društva (ASKD) Vilhelmina Mina Karadžić u subotu je održana promocija sabranih dela dr Vjere Rašković Zec, članice Društva. U prostorijama Zajednice srpskih klubova u Beču, u programu su, osim autorke, učestvovali Luka Marković, predsednik Zajednice koji je srdačno pozdravio prisutne, violinistkinja Katarina Milisavljević, članica UO Društva, Nela Bukorović, Mileva Čokić, Slavica Klajn i Zagorka Duda.

Violinistkinja Katarina je himnom Bože pravde započela ovu kulturnu manifestaciju a potom je prisutne upoznala sa bogatom radnom biografijom Dr Vjere Rašković Zec. Takođe je informisala prisutne o aktivnostima koje sprovodi ASKD Vilhelmina Mina Karadžić. Istakla je da je nedavno osnovan Klub ljubitelja knjige, kome je ovo prva promocija knjiga, kao i Sportsko rekreativna sekcija, pa svi zainteresovani mogu da se pridruže ovim programima.

Književnica Slavica Klajn je posvetila pesmu Vjeri Rašković i pročitala je prisutnima. Kulturne aktivistkinje Nela Bukorović, Zagorka Duda i Mileva Čokić su čitale odlomke iz dela autorke, poput „Balkanski sindrom”, „Sabrana dela – Priče”, itd.

Upravni Odbor ASKD se zahvalio dr Vjeri Rašković Zec na donaciji. Vjera je sredstva od prodatih knjiga poklonila Društvu. Ovom značajnom kulturnom događaju su prisustvovale poznate ličnosti iz kulturnog i javnog života srpske zajednice u Beču.