Početna Kultura Koncert na Konzervatorijumu Santa Čečilija u Rimu – nastupio srpski trio „Pokret“

Koncert na Konzervatorijumu Santa Čečilija u Rimu – nastupio srpski trio „Pokret“

Ambasador Srbije u Rimu Goran Aleksić sa muzičarima tria Madlenom, Majom i Milošem
Foto: Ambasada R. Srbije u Rimu

Ambasada Republike Srbije u Rimu organizovala je pretpraznični koncert na Konzervatorijumu Santa Čečilija, na kojem je nastupio srpski trio „Pokret“ koji čine Madlen Stokić Vasiljević, Maja Mihić i Miloš Nikolić. Na samom početku ove manifestacije ambasador Srbije u Italiji Goran Aleksić i direktor Konzervatorijuma Robert Đulijanj pozdravili su prisutne i izrazili obostrano zadovoljstvo zbog mogućnosti da se različite kulture predstave na jednoj od najstarijih muzičkih obrazovnih ustanova u Italiji.

Publici je predstavljen program „Zajedno u intuitivnom muzičkom pokretu“ koji se sastojao od kompozicija savremenih srpskih kompozitora Isidore Žebeljan, Miloša Raičkovića, Svetlane Maksimović, Milane Stojadinović-Milić, Dragane Jovanović i Ivana Brkljačića.

Takođe, u čast zemlje domaćina, izvedeno je i delo italijanskog kompozitora Ade Đentile. Koncert je organizovan u saradnji sa Konzervatorijumom Santa Čečilija, u okviru programa EVROPA U MUZICI – sezona 2021-2022. klastera EUnik Roma, mreže institucija i ambasada država članica Evropske Unije, istakli su predstavnici srpske ambasade u Rimu. Koncert je podržao SOKOJ, organizacija muzičkih autora Srbije. Događaju su prisustvovali gosti iz diplomatskog kora, dijaspore, predstavnici zvaničnih institucija i saradnici ambasade.