Početna Informacije Leto 2022. (od 1. jula do 28. avgusta) u Muzeju Vuka i...

Leto 2022. (od 1. jula do 28. avgusta) u Muzeju Vuka i Dositeja

Foto: Muzej Vuka i Dositeja

Narodni muzej Srbije će u Muzeju Vuka i Dositeja i ove godine, od 1. jula do 28. avgusta, prirediti sada već tradicionalnu manifestaciju Muzej u srcu grada (MUZEJ U 💓 GRADA). Programi manifestacije namenjeni su svim zainteresovanim sugrađanima i gostima Beograda, jednako deci i odraslima. Pored već prepoznatljivog programa „Muzej za bake, deke i unuke”, očekuju vas brojne osmišljene radionice, javni časovi, predavanja, pozorišne predstave, koncerti… Namera nam je da, kao i prethodnih godina, tokom školskog raspusta posetioci otkriju višestruke mogućnosti učestvovanja, zabavljanja, učenja i druženja dok borave u prijatnom okruženju našeg Muzeja”, istaknuto je u Muzeju Vuka i Dositeja.

💓 Program MUZEJ ZA BAKE, DEKE I UNUKE održavaće se svakog petka od 11 časova. Tokom programa mališane očekuju raznovrsne radionice dok će njihovi pratioci moći da uživaju u odabranim filmskim projekcijama i stručnim vođenjima.

💓 Predstave muzejskog teatra MOJ OTAC VUK KARADžIĆ, 10. jula i 28. avgusta, i DOSIJE DOSITEJ, 3. jula i 7. avgusta, u 12 časova. Besplatne ulaznice moguće je rezervisati na mejl adresu vukidositej@narodnimuzej.rs.

💓 U saradnji sa Gradskom opštinom Stari Grad, a u sklopu manifestacije „Starogradsko leto”, pripremljeno je nekoliko poučnih i zanimljivih dečjih radionica, 2. i 30. jula, te 6. i 20. avgusta.

💓 Predavanja „Razvoj srpskog književnog jezika kroz vekove”, „Ulice gornjeg Dorćola”, „O Nikoli Doksatu i urbanizaciji Dorćola”, „Vukov srpski rječnik” i „Dositej Obradović: Ja ću pisati za um, za srce i naravi človečeske”, održaće se 7. jula, 21. jula, 28. jula, 11. avgusta i 25. avgusta u 18 časova.

💓 Koncert frulaša Nebojše Brdalića, je 23. jula u 18 časova.

💓 Radionica-vežbaonica „Volim jogu – joga za trudnice i mame”, održaće se u bašti Muzeja svake druge srede u 18 časova, tokom jula i avgusta meseca.

„Za sve podrobnije informacije, dopune i izmene programa ovogodišnje manifestacije MUZEJ U 💓 GRADA preporučujemo vam da pratite internet sajt Narodnog muzeja Srbije i Fejsbuk stranicu Muzeja Vuka i Dositeja. Izložbeni prostor je klimatizovan. Dobro došli!”, poručeno je iz Muzeja.